Hlavní obsah

Britský premiér udělal z Topolánka prezidenta

Novinky, ČTK, Jiří Ovčáček (Londýn)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Britský premiér Gordon Brown ve čtvrtek českého premiéra Mirka Topolánka (ODS) povýšil. Na tiskové konferenci ve svém sídle v Downing Street 10 totiž označil vedle stojícího předsedu české vlády "president Topolanek“.

Článek

Nerušeně pak pokračoval v proslovu k novinářům na téma české předsednictví, aby znovu zopakoval svůj omyl v titulování Topolánka. Tentokrát si ovšem rychle uvědomil, že vedle něj skutečně nestojí český prezident. Brown se proto v řeči zastavil a opravil se na správné "prime minister“, tedy premiér.

Brown na schůzce s Topolánkem v Londýně podpořil priority nadcházejícího českého předsednictví v Evropské unii. "Nepochybuji o tom, že české předsednictví pod vedením (českého) premiéra bude úspěšné," prohlásil po schůzce Brown. "Evropská unie bude v dobrých rukou."

"Podporujeme české priority - tedy důraz na ekonomiku, energetiku, boj se změnou klimatu a důraz na vnější vztahy, zejména s východem Evropy. Ujistil jsem ho naší plnou podporou," řekl šéf britského kabinetu. "První české předsednictví bude velmi důležité nejen pro ČR, ale i pro zbytek Evropy. Shodli jsme se, že budeme velmi těsně spolupracovat."

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám