Hlavní obsah

Macek by Ratha udeřil znovu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pražský městský soud začal ve středu projednávat spor mezi bývalým ministrem zdravotnictví Davidem Rathem (ČSSD) a bývalým místopředsedou ODS Miroslavem Mackem. Ten současného sociálně demokratického poslance fyzicky napadl v přímém televizním přenosu na stomatologickém sněmu.

Článek

"Rozhodně toho nelituji, za těch okolností, které byly, bych to udělal znovu." Tímto způsobem se ve středu u soudu vyjádřil Macek k loňskému květnovému incidentu. Oba muži se po pohlavku téměř poprali. Rath si napadení nenechal líbit a Macka zažaloval.

V žalobě na ochranu osobnosti požaduje bývalý ministr po Mackovi omluvu v hlavních zprávách v České televizi a na Nově, navíc chce jako nemajetkovou újmu jeden milión korun.

:. Konflikt mezi oběma muži se odehrál na loňském sjezdu stomatologů.

"Dal jsem to k soudu proto, aby řekl, co je a co není normální," uvedl k tomu ve středu ve Sněmovně Rath. Macek, který k soudu na rozdíl od poslance Ratha dorazil, požadavky soka odmítá.

Bývalý vlivný člen ODS svůj loňský atak vysvětluje tím, že jeho dobré jméno a především pověst jeho manželky Rath poškodil výroky v tisku. Za "facku" si od úřadů vysloužil pokutu 3000 korun, protože se dopustil pouze přestupku.

Rath prostřednictvím svého právního zástupce vzkázal, že se na příští, prosincové jednání, osobně dostaví a bude o všem vypovídat. Ve středu totiž v soudní síni chyběl.

Reklama

Související témata:

Související články

Macek se popral s Rathem na sjezdu zubařů

Valná hromada stomatologů, která v sobotu zahájila týden zdravotnického neklidu, začala incidentem mezi bývalým místopředsedou ODS Miroslavem Mackem, který...

Výběr článků

Načítám