Hlavní obsah

Proti reformě mají demonstrovat desetitisíce lidí

Právo, per

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Proti navrhované reformě veřejných financí chystají odboráři v sobotu 23. června na Václavském náměstí demonstraci. Předseda Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) Milan Štěch očekává, že přijdou desetitisíce odborářů a k nim přibudou další lidé, jimž není lhostejné, co na ně vláda chystá.

Článek

Reforma je podle Štěcha v rozporu s předvolebními sliby vládních stran, daňově zatíží lidi s nízkými a středními příjmy, seškrtá sociální dávky, sníží daně bohatým. Odbory proto navrhují zpracovat nezávislou a objektivní analýzu veřejných financí, zachovat daňovou progresi, zlepšit výběr daní.

Na demonstraci v Praze budou vypraveny zvláštní vlaky, zejména z Moravy. Průvod vyjde od Domu odborů v Praze na Žižkově 23. června v 11.30 h a ukončen bude na Václavském náměstí u koně, kde bude postavena tribuna.

K možné generální stávce, kterou pohrozila druhá největší odborová centrála v zemi - Asociace samostatných odborů, Štěch v úterý řekl: "Jestli ke generální stávce dojde, nemohu říci. Jsem ale připraven postavit se do jejího čela a zorganizovat ji, pokud si to většina zaměstnanců bude přát a když politici nevyslyší naše argumenty proti reformě, nebudou ji chtít korigovat, udělat zásadní změny."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám