Hlavní obsah

Využijte přestávky v zaměstnání efektivně, zacvičte si office jógu

Novinky, das

Pauzu od sezení během pracovního dne byste si měli dopřát ideálně každých 30 minut, případně alespoň jednou za hodinu. Zkuste alespoň jednu z nich věnovat office józe a protáhnout si tělo pomocí několika cviků, které prospějí krční páteři, bolavým zádům, karpálním tunelům, ale i vaší pracovní výkonosti.

Zacvičte si s námi jednoduché cviky z office jógyVideo: Novinky

 
Článek

Když do rutinní kancelářské práce zakomponujete cvičení, byť jen dvakrát deset minut dlouhé, bude to mít pozitivní vliv na vaše tělo i ducha, zároveň pozitivně ovlivníte i soustředěnost a pracovní výkony.

Cviky podle lektorky Věry Vojtěchové z Domu Jógy

Pokud potřebujete uvolnit krční páteř, posaďte se vzpřímeně na židli, zavřete oči, zklidněte svůj dech. Zakružte rameny na obě strany. S nádechem potom pomalu otáčejte hlavu k pravému rameni, s výdechem se vraťte zpátky a s nádechem rotujte k opačnému rameni.

Hlava je zpátky na středu, s dalším výdechem přitáhněte bradu k hrudníku a opět otáčejte, tentokrát nechte stále bradu v kontaktu s hrudníkem. Znovu protáhněte páteř vzhůru, nechejte dlouhá rovná záda, jako byste se odtlačovali od sedacích kostí a bradu vytahujte s nádechem dopředu a s výdechem stlačte zpět, protáhněte temeno hlavy vzhůru. Vše opakujte desetkrát.

Na ztuhlou páteř, bedra a krk může pomoci cvik zvaný kočka vsedě. Posaďte se vzpřímeně na židli, dlaně položte na stehna. S výdechem zakulaťte záda a hlavu protáhněte šikmo vzhůru, s nádechem otevřete hrudník, hlavu směřujte nahoru ke stropu. Opakujte desetkrát.

Tyto a další cviky naleznete v přiloženém videu!

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám