Hlavní obsah

Jak se zbavit tukové tkáně na zádech, do které se často zařezává podprsenka

Novinky, das

Tuk se často ukládá nejen v oblasti břicha, hýždí a boků. Ženy stále více trápí i tuk uložený ve střední oblasti zad, v místech, kde se nachází pruhy podprsenky. V zahraničí o tomto problému hovoří jako o tzv. zadních prsou neboli tukové tkáni, do které se na zádech neesteticky zařezává podprsenka.

Foto: Profimedia.cz

Tukových faldů na zádech se dá částečně zbavit správnými cviky a vhodnou stravou.

Článek

Tukových faldů na zádech se dá částečně zbavit správnými cviky a vhodnou stravou. Bohužel ani díky tomu ale nemusí být výsledek takový, jak si mnoho žen přeje. Navíc jde vždy o dlouhodobý proces.

„Pokud při hubnutí chcete ztratit jen tuk, pak vám nebude stačit jen omezit přijaté kalorie, ale musíte přidat i cvičení. Jinak ztratíte i poměrnou část svalů, což je i v tomto případě nežádoucí,” vysvětluje nutriční specialistka Monika Bartolomějová ze Světa zdraví.

Zdravý jídelníček, ve kterém omezíte rychlé cukry, průmyslově zpracované potraviny a naopak do něj zařadíte přirozené potraviny, jež obsahují dostatek bílkovin, vlákniny, vitamínů, minerálů a enzymů, tak musíte doplnit o vhodné cvičení. Ideální je zkombinovat kardio cvičení s posilovacími cviky zaměřenými nejen na zádové svaly, ale i další partie.

Rozhodně ale nepůjde o nic jednoduchého. Pokud chcete mít jistotu úspěchu, pak vsaďte na rady nutričních specialistů a osobních trenérů, kteří vám ušijí jídelníček i cvičební plán na míru.

Jednoduché domácí cviky na ruce, stehna, zadeček a zádaVideo: Novinky

Bra-line back lift - stále oblíbenější zákrok

Zbavit se tuku na zádech není vůbec jednoduché, stále častěji se tak ženy a muži obracejí s tímto problémem na plastické chirurgy.

Efektivním řešením je liposukce, která dokáže vymodelovat záda stejně kvalitně jako jiné části těla. Stále oblíbenější je i tzv. Bra-line back lift.

„Jedná se o nový postup, při němž jsou tukové polštáře na zádech chirurgicky odstraněny. Po zákroku zůstávají na zádech jizvy, které však lze šikovně skrýt v lince podprsenky,” vysvětluje plastický chirurg Josef Kulhánek z Lékařského domu Praha 7.

Přestože se po liposukci ani po Bra-line back liftu tuk již neukládá na ošetřených partiích, lidé by měli mít na mysli jednu věc. Aby výsledný efekt byl pokud možno dlouhodobý, je zapotřebí ho podpořit i úpravou životního stylu a tedy upravit jídelníček a zařadit pravidelný pohyb. Pouze tak budete nejen dlouhodobě štíhlí, ale také zdraví a spokojení.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám