Hlavní obsah

Pro hubnutí je nejdůležitější pozitivní vnímání vlastního těla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Philadelphia

Zapomeňte na diety a tvrdý cvičební režim. Ty totiž zmohou samy o sobě jen málo, pokud chybí pozitivní vnímání vlastního těla. Podle expertů z USA totiž při snaze zhubnout a udržet si zdravou linii musí člověk změnit především své myšlení a vnímat své tělo v pozitivním světle. A pokud se podaří tohle, je mnohem snazší i přestat kouřit.

Článek

"Mnoho vysokoškolaček kouří proto, že věří, že jim to pomáhá hubnout. Zjistili jsme, že pokud jim poskytneme prostředky k tomu, aby se cítily spokojenější samy se sebou, uvolní to některé stresory a pomůže jim to zhubnout i přestat kouřit,“ tvrdí klinická psycholožka Melissa Napolitanová.

Účinnější než diety a cvičení

Odborníci z Philadelphie zjistili, že dieta a cvičení mají mnohem větší účinnost, pokud je žena spokojená sama se sebou a pokud se vnímá v pozitivním světle. Psychické naladění nejenže zvyšuje účinnost cvičení, ale také pomáhá vyhnout se dalším z hlediska zdraví rizikovým faktorům.

Navíc ženy podstupující terapii, jež je učí, vnímat vlastní tělo pozitivně, přestanou kouřit mnohem častěji než ty, které spoléhají pouze na nikotinové náplasti.

Reklama

Související témata:

Související články

Lidé velmi často zajídají své špatné pocity

Diety mají úspěch. Nabízejí totiž iluzi jednoduchého řešení. Při hubnutí však nejde jen o počítání kalorií. Jde daleko víc emoce. O tom se ale v žádné dietě...

Výběr článků

Načítám