Hlavní obsah

Jde to i bez prášků aneb Jak se zbavit kocoviny

Novinky, lin

Období před Vánoci a Silvestrem je plné nejrůznějších firemních večírků, oslav, přátelských posezení či dýchánků. O to těžší je pak po prohýřeném večeru nastoupit do práce a podat svůj obvyklý výkon. Jak se co nejlépe vzpamatovat z kocoviny i bez použití tišících léků?

Foto: Profimedia.cz

Vypořádejte se s kocovinou pomocí jednoduchých rad.

Článek

Dříve než sáhnete po „zázračné” pilulce, pořádně se rozmyslete, zda to opravdu stojí za to. Existuje totiž spousta přirozenějších alternativ, které vám od nevolnosti, bolesti a jiných příznaků kocoviny uleví. Jaké to jsou?

1. Fruktóza

Ovocný cukr neboli fruktóza dokáže podle Daily Mailu zrychlit metabolismus, což znamená, že se alkohol dostane rychleji pryč z těla. Pomozte tomuto procesu a posnídejte pár kousků ovoce, jako je například jujube, což je ovoce bohaté na přirozeně se vyskytující fruktózu, a navíc také draslík, který pomáhá v rehydrataci.

2. Mastná jídla

Alkohol je jeden z mála pádných důvodů, proč si jednou za čas dopřát opravdu mastné jídlo, jako je například pizza nebo smažené hranolky. Tučná jídla totiž zpomalují vstřebávání alkoholu do krve, a proto se hodí jíst je předtím, než začnete pít.

3. Zázvor

Kořen zázvoru je ideálním pomocníkem při nevolnosti. Jednoduše si připravte čerstvý zázvorový čaj s pár plátky zázvoru nebo si skočte pro pár zázvorových bonbónů či želé, které vám prokážou podobnou službu.

4. Vypoťte se

Ačkoliv je cvičení skvělým lékem na kocovinu, přiznejme si, kolik z nás se reálně vydá cvičit? Pokud je to i váš případ, napusťte si alespoň horkou vanu, kterou rozproudíte svůj lymfatický systém a zbavíte se toxinů ve vašem těle.

Na saunu ale zapomeňte - ačkoliv by se mohlo zdát, že se jedná o dobrý nápad, nadměrné pocení, ke kterému v sauně dochází, by mohlo tělo ještě více dehydratovat a snížit hladinu cukru v krvi.

5. Spánek

Spánek je stále nejúčinnějším bojovníkem při regeneraci těla. Při něm se totiž tělo vzpamatovává a orgány dostanou čas na patřičnou revitalizaci, což je přínosné zejména pro vaše játra, kterým jste dost možná v noci dali pořádně zabrat.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Výběr článků

Načítám