Hlavní obsah

Cvičení za pomoci vibrací prý nejlépe odbourává skrytý tuk

ANTVERPY

Dosud se odborníci na vibrační platformy a pásy nedívali s příliš velkou důvěrou. Jelikož navenek lidé nijak výrazně nehubnuli. Podle belgické studie ale tyto stroje efektivně odbourávají tuk neviditelný. Ten je skrytý uvnitř těla, obklopuje tělesné orgány a z hlediska diabetu a chorob srdce je ještě nebezpečnější než tuk viditelný pod kůží.

Článek

„Soudíme, že při programu na hubnutí je dobré kombinovat aerobní cvičení s vibracemi celého těla,“ tvrdí autor studie Dirk Vissers z Antverpské univerzity.

Nebezpečný tuk na břiše

„Největším překvapením našich pokusů bylo, že jsme sledovali vliv vibrací na tuková tkáně uložené v břišní dutině, což je nejdůležitější, protože tento tuk hraje hlavní roli při vzniku metabolického syndromu,“ vysvětluje Vissers hlavní význam vibračního cvičení.

Při svých testech prokázal, že osoby pravidelně užívající vibrační přístroje přijdou o mnohem více tohoto neviditelného tuku než ti, kteří se spoléhají na konvenční způsoby cvičení.

„Podle mého názoru je vibrační cvičení užitečným příspěvkem ke cvičení, zdravému životnímu stylu a omezení příjmu kalorií,“ dodal Vissers.

Reklama

Související témata:

Související články

Hubnout můžete i ve spánku

Udeřil nový rok a mnozí z nás zkoušejí nejrůznější diety nebo metody, jak shodit přebytečná kila. Hubnutí ve spánku mě zaujalo. Čekal jsem, že bude stejnou...

Výběr článků

Načítám