Hlavní obsah

Sedm společných rysů lidí, kteří mají dar přitahovat pozornost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někteří lidé mají dar být středem pozornosti. Ostatní pak často ani netuší, čím je tak zaujali, a touží se o nich dozvědět více. Travis Bradberry, autor knihy Emoční inteligence 2.0, studoval, co vlastně dělá lidi zajímavými, a sestavil sedm společných rysů všech, kteří druhé přitahují jako magnet.

Foto: Profimedia.cz

Někteří lidé mají dar přitahovat pozornost ostatních

Článek

1. Jsou nadšení pro to, co dělají

Ať už se věnují jakékoli činnosti, tak s velkým zaujetím a nadšením. Jejich mentální a emocionální oddanost ukazuje, jak nesmírně bohatý a vitální vnitřní svět mají, stejně jako sebeuvědomění a smysl pro důslednost. Na ostatní působí tak magneticky, že jejich nadšení pro věc je prostě neodolatelné.

2. Baví je nové věci

Zajímaví lidé jsou otevřeni novým zkušenostem. Nebojí se neznámého, což je dáno jejich sebevědomím, ale také důvěrou ve svět a realitu. Takové chování není běžné, spíše naopak. Většina lidí se zpravidla brání změnám, takže pokud je někdo jiný, i to ho činí zajímavým.

3. Přijímají své nedostatky

Pokud se člověk nebojí projevit vlastní strach, slabost či vkus, pak to jen potvrzuje sílu osobnosti. Jeho nezávislost a sebehodnocení je tedy to, co ho činí atraktivním a zajímavým, a tedy i, proč mu ostatní důvěřují.

Charisma je mocná zbraň. Nejde přitom o krásu ani charakter

Vztahy a sex

4. Módní trendy se jich nedotýkají

Módní trendy jsou určeny všem, kteří chtějí splynout s davem. Jejich dodržováním se lidé do jisté míry vzdávají své individuality. Tím, že se přidají k většině, stávají se neviditelnými. Aby byl člověk pro ostatní zajímavý, musí vystoupit ze stáda a upřednostnit vlastní cestu.

5. Neomezuje je jejich ego

Může se zdát, že to, co dělá druhé zajímavými, nějak souvisí se sebestředností, ale tak to vůbec není. Je velký rozdíl mezi prosazováním se a vyvyšováním nad ostatní. Zajímaví lidé bývají extrémně empatičtí, mají velkou schopnost naslouchat druhým a rozumět jim.

6. Pořád se učí

Otevřenost novým poznatkům a způsobům vidění světa je také to, co dodává na zajímavosti. Touha po poznání a přehled o všem, co se kolem děje, je přesně to, co ostatní fascinuje.

7. Není pro ně podstatné, co si myslí ostatní

Předností zajímavých lidí je jejich autenticita. Jsou opravdoví a nepotřebují souhlas ostatních, aby byli tím, kým jsou. Názor druhých je zajímá, ale nesnaží se za každou cenu zalíbit. Důležitá je pro ně jejich vlastní cesta.

Mají to krásní lidé v životě snazší?

Styl

Tři věci, podle kterých vás lidé okamžitě odsoudí, aniž by vás pořádně poznali

Vztahy a sex

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám