Hlavní obsah

Proč je pro ženy sex s ex tolik lákavý

Novinky, lin

Nedávno svět obletěla zpráva o vztahovém návratu herce Bena Afflecka ke zpěvačce Jennifer Lopezové, a to téměř po dvaceti letech. Zpěvačka JLo ale není zdaleka jediná, která svého ex nemohla pustit ze své hlavy. Výzkum ukázal, že dvě třetiny žen myslí na svého bývalého až příliš často a 43 % dotazovaných dokonce přiznalo pravidelný sex se svým bývalým.

Foto: Profimedia.cz

Velkým příkladem návratů je pár Jennifer Lopezová a Ben Affleck

Článek

Podle nedávno zveřejněné studie téměř každý z dotazovaných přiznal, že měl alespoň jednou za život sex se svým expartnerem či expartnerkou. Co je na tomto fenoménu tolik lákavé?

Většina dotazovaných přiznala, že spíše než o city se jedná o lenost v kombinaci s alkoholem. Šance, že jejich bývalý řekne „ano“, je vysoká. Na rozdíl od jednorázovky na jednu noc máte navíc záruku kvalitního sexu s někým, koho dobře znáte a on vás. Čím déle jste totiž byli se svým expartnerem, tím je větší pravděpodobnost, že ví, jaký typ sexu vám vyhovuje.

„Mám dva nebo tři ex, o kterých vím, že se na ně mohu spolehnout, co se týče jednorázového sexu. Když jsem nezadaná, nevidím v tom problém, ale jakmile si najdu vážný vztah, vím, že tomu bude konec,“ říká jedna z dotazovaných pro Daily Mail.

Čeho se ženy během milování bojí nejvíce

Vztahy a sex

„Je to jako přijít domů. I když už nejste spolu, máte společnou historii. Znáte jejich vůni, dotek, roztomilé přezdívky. Je to zkrátka sex, který něco znamená,“ vysvětluje vztahová odbornice Tracey Coxová pro Daily Mail.

Přátelé s benefity

Pokud se dva lidé rozejdou v dobrém, mohou se z nich vyklubat přátelé s benefity, tedy přátelé, kteří mají občasný sex. Zásadní podmínkou ale je, aby oba vnímali tento druh vztahu správně a citově se k němu neupínali.

Foto: Profimedia.cz

Ben Affleck a Jennifer Lopezová

„S mým ex jsme si spolu užívali i osm měsíců po našem ozchodu. Oba jsme byli single a dávalo nám smysl si užít dobrý sex bez emocionální vazby. Dohodli jsme se, že až si jeden z nás najde nový vztah, přerušíme to. A to se i stalo, teď jsme jen dobří přátelé, a dokonce z toho ani nebylo žádné drama,“ říká jedna z dotázaných.

Pozor si dejte na opětovné vzplanutí citů. Sex totiž může proběhnout bez emocionálního připoutání, ale neděje se to často. Zejména pro ženy může být pokračování ve fyzickém vztahu se svým expartnerem frustrující a přinést bolestivé déjà vu. Každý fyzický kontakt s vaší minulostí navíc může navodit pocit nostalgie, který vám zamezuje v navázání nového vztahu.

Reklama

Související články

Jak minulé vztahy ovlivňují naše životy

Za každým neúspěšným vztahem chceme udělat jednu velkou tečku. Zapomenout na všechna trápení, a naopak zaměřit svou pozornost na hledání nové lásky. Bohužel,...

Vzdalujeme se přirozeným instinktům

Články, jejichž autoři tvrdí, že lidé ve většině vyspělých průmyslových zemí mají stále méně sexuálních styků, se objevují v nejrůznějších médiích. Řada z nich...

Výběr článků

Načítám