Hlavní obsah

Čeho se ženy během milování bojí nejvíce

Novinky, lin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sex patří mezi intimní chvíle, které by si měli oba z páru patřičně užívat. Přesto pro mnoho lidí milování představuje spíše stres než zábavu. Jaké jsou nejčastější důvody a z čeho mají největší strach ženy?

Foto: Profimedia.cz

Pochybnosti zbytečně narušují milování.

Článek

Sociální média, pornografie, ale také nízká sebedůvěra. To všechno může negativně ovlivnit sexuální prožitek. Sex je přitom stejně přirozený jako například chůze nebo dýchání.

Problém nastává až ve chvíli, kdy nad ním začneme přespříliš přemýšlet. Jaké jsou podle odbornice na vztahy Tracey Coxové nejčastější obavy žen?

Co když otěhotním nebo chytnu sexuálně přenosnou nemoc?

Strach z nákazy sexuálně přenosnými chorobami se týká mužů i žen. Ženy jsou ale navíc k těmto chorobám náchylnější, protože jejich vaginální tkáň je extrémně choulostivá a infekce se tam snáze uchytí.

Nejlepší dostupnou ochranou pro oba je proto použití kondomu, který zabraňuje přenosu většiny pohlavních chorob a chrání proti nechtěnému otěhotnění. Pokud se chystáte vstoupit do monogamního vztahu a vzdát se použití kondomů, experti doporučují oběma partnerům podstoupit testy na pohlavně přenosné choroby.

 Co když se mu nebudu líbit?

Výsledky studie z roku 2019 ukázaly, že jeden z pěti dospělých není spokojený se svým tělem. Obzvláště ženy cítí potřebu přizpůsobit se společenskému ideálu „dokonalého“ těla, který je do značné míry nedosažitelný. Není proto divu, že se při svlékání před milencem cítí mnohdy nekomfortně.

Pokud se tento problém týká i vás, snažte se oprostit od negativních myšlenek a soustřeďte se více na samotný prožitek než to, co vidíte. Převezměte iniciativu a buďte aktivní.

Čím více si budete s partnerem hrát, tím méně času budete mít na to se poddávat negativním myšlenkám. Zlepšení sexuálních dovedností vám navíc dodá na sebevědomí.

Co když mě bude soudit

Zatímco muže spíše trápí to, jestli v posteli obstojí, ženy to mají často naopak. Mnohdy je trápí to, jestli je muži nebudou považovat za příliš dobré, a tím pádem jako příliš zkušené či nedočkavé.

„Stále existuje mezi lidmi mnoho předsudků ohledně toho, kolik měli sexuálních partnerů. Zkuste se ale od tohoto stigmatu odpoutat. Nikdo vás přece nemůže vinit z toho, že milujete sex a chcete v něm být dobří,” říká Coxová pro Daily Mail.

Co když nebudu mít orgasmus?

Strach ohledně dosáhnutí orgasmu není potřeba mít. Je jasné, že nějaký čas trvá, než se s partnerem poznáte a naučíte ho, jaký způsobem má s vámi zacházet. Stresem se akorát zablokujete a bude vám déle trvat, než tento problém vyřešíte.

Navíc orgasmus ovlivňují i jiné faktory jako množství vypitého alkoholu, to, jak se cítíte, nebo to, co se právě děje ve vašem životě. Není proto divu, že někdy se orgasmus zkrátka nedostaví. To ale neznamená, že si sex nemusíte užít.

Reklama

Související články

Vzdalujeme se přirozeným instinktům

Články, jejichž autoři tvrdí, že lidé ve většině vyspělých průmyslových zemí mají stále méně sexuálních styků, se objevují v nejrůznějších médiích. Řada z nich...

Výběr článků

Načítám