Hlavní obsah

Oblíbený sex po hádce způsobuje stejnou slast jako kokain

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manchester

Každý řeší usmiřování po divoké hádce jinak. Nicméně mezi nejoblíbenější způsoby patří právě sex. Podle vědců za to může mozek, na nějž usmiřování pomocí sexu působí stejně slastně jako kokain. Ale psychologové před tímto způsobem usmiřování varují.

Foto: Profimedia.cz

Končit nedořešené situace a hádky sexem není nejlepší způsob.

Článek

Nevýhodou je, že sex je sice příjemný, ale problém neřeší. A proto psychologové završování hádky sexem nedoporučují.

„Jen to posiluje hádání a emocionální drama. Zamyslete se nad tím. Když máte úžasný sex poté, co jste se vášnivě pohádali, dává smysl to, že se pak znova pohádáte, když je odměna tak vysoká,“ vysvětlují odborníci listu Daily Mail.

Většina lidí si však naopak podle něj bláhově myslí, že končit nedořešené situace a hádky sexem je nejlepší způsob, jak zahnat špatné pocity a znovu se emocionálně spojit s partnerem.

„Hladově touží změnit rychlost a skáčou k naprosto opačnému pólu spektra, chtějí se cítit euforicky. Upřímně, neliší se to nijak od závislého, který užívá svůj kokain,“ dodávají psychologové.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak se správně hádat

Každý člověk je jiný, a proto nelze najít žádný patent na dokonalé partnerství bez hádek a svárů. Mnohem snazší je naučit se hádat konstruktivně tak, abyste...

Největší omyly v partnerské komunikaci

Lidé spolu málo mluví, a když už mluví, pak špatně. I tak by se dal stručně shrnout velký partnerský problém současné doby. Správná komunikace se tak stává ve...

Výběr článků

Načítám