Hlavní obsah

Hádky kvůli domácím mazlíčkům aneb Kdo bude chodit venčit a kdy

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pes je nejlepší přítel člověka. S tím by určitě souhlasil každý majitel čtyřnohého kamaráda. Zároveň ale může být hlavním důvodem mnohých nepříjemných výměn názorů mezi rodiči a dětmi, kdo že zrovna ráno bude chodit vašeho miláčka venčit. Celkově pak je podle odborníků čtyřnohý člen domácnosti centrem hádek až třikrát do týdne.

Foto: Profimedia.cz

Pořízení domácího mazlíčka může být radostně očekávaným okamžikem, často je ale nový člen rodiny i důvodem nemalých rodinných hádek.

Článek

Nejlepší přítel, nebo nejobávanější nepřítel? Rozhodně přítel, řeknou mnozí majitelé, kteří se bez svého menšího či většího pejska doma neobejdou. Ale stejně tak nárazově, s jakým nadšením se nový člen domácnosti pořizuje (především, jsou-li v rodině malé děti), se objevuje i následný vzdor, jakmile zjistíme, jaké přesné specifikace nový člen rodiny vyžaduje, cituje server Telegraph.

"Dalo by se to opakovat stále dokola. Při pořizování pejska je nutné si uvědomit, že nejde o hračku, ale o tvora, který vyžaduje nepřetržitou péči a pozornost, podobně jako malé dítě," upozorňuje Nikki Sellersová, majitelka Petcentra.

Nejčastější důvod hádky

Kdo měl někdy doma pejska, jistě bude souhlasit, že ne vždy se na všem členové rodiny jednohlasně shodnou. Kde bude pejsek spát, zda smí do postele nebo skákat na gauč, kdo s ním bude chodit ven a kdy a tak dále.

V jedné z pěti rodin také často panuje nerovná bitva o tom, kdo bude po mazlíčkovi uklízet výkaly na zahradě či počuraný koberec. Časté bývají také hádky o tom, jak moc a zda vůbec trestat psa za prohřešky.

Studie na téma domácích mazlíčků také prokázala, že 14 % majitelů domácího zvířete se mnohem častěji hádá právě kvůli němu, než například kvůli dětem.

V poněkud nepředstavitelných 17 procentech případů pak končí hádky odchodem jednoho z manželů či partnerů z ložnice, případně spaním na gauči.

Nejčastější důvody "psích" hádek
Kdo bude chodit venčit a kdy
Může pes do postele nebo ne?
Kdo bude po mazlíčkovi uklízet
Příliš "tvrdá" výchova
Pes nesmí na gauč
Přílišné výdaje za psa
Výcvik psa
Kdo a jak bude krmit psa
Škody způsobené psem
Když psi žvýkají dětské hračky nebo obuv

Reklama

Související témata:

Související články

Jak se správně hádat

Každý člověk je jiný, a proto nelze najít žádný patent na dokonalé partnerství bez hádek a svárů. Mnohem snazší je naučit se hádat konstruktivně tak, abyste...

Největší omyly v partnerské komunikaci

Lidé spolu málo mluví, a když už mluví, pak špatně. I tak by se dal stručně shrnout velký partnerský problém současné doby. Správná komunikace se tak stává ve...

Výběr článků

Načítám