Hlavní obsah

O čem je vhodné se bavit na prvním rande, o čem raději pomlčet

První rande patří často mezi jedny z nejvíce vzrušujících a nezapomenutelných okamžiků našeho života. Stejně tak je ale pro někoho okamžikem nejtrapnějším. K tomu, aby nastala druhá varianta, která málokdy směřuje k druhé schůzce, stačí málo – třeba bavit se o nevhodných tématech.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Aby první rande dopadlo pokud možno co nejlépe a podle našich představ, je vhodné být co nejlépe připraven. Jenže to dost dobře nejde, když o druhém nic moc nevíme a teprve se to snažíme zjistit. Ale i tak – chcete-li mít alespoň co největší šanci a výhled na další schůzky, zkuste se zaměřit na konverzaci a její témata.

Odborníci ze seznamky Zoosk analyzovali se svolením některých párů jejich zkušenosti s tím, jak probíhalo první rande, a přišli se seznamem toho, co na prvním rande dělat či nedělat. Respektive tentokrát se zaměřili na to, o čem by muži chtěli mluvit, nebo co by naopak slyšet nechtěli.

Ano – mluvte o dětech

I když to zní poměrně překvapivě, podle průzkumu zmíněné seznamky chce celých 41 procent mužů už na prvním rande nebo velmi brzy po něm prodiskutovat téma děti – touhu je mít nebo nemít, případně nemožnost mít děti.

Co ženy očekávají od mužů na prvním rande

Vztahy a sex

Jestli to bude opravdu už na prvním rande, není ale až tak zásadní – má to být ale podle mužů i žen rozhodně předtím, než se vztah přetaví v něco vážnějšího.

Ano – mluvte o práci

Ještě více mužů, 66 procent, chce během prvního rande či opět bezprostředně po něm mluvit o svém postavení v zaměstnání. Možná to rozhodne, kdo nakonec zaplatí účet na prvním rande – což by měl být podle právníka Justina Lee rozhodně muž, který tak dává najevo, že se nebrání případnému závazku.

Ano – upřímně sdělte vše zásadní

Jakkoli citlivé, ovšem i tak důležité informace – například to, že si žena prochází rozvodem, případně má děti – by se podle 56 procent mužů měly sdělit už na prvním rande.

Jak se na první schůzce vyhnout trapnému tichu

Vztahy a sex

Ne – nemluvte o svých bývalých sexuálních partnerech

Více než polovina dotazovaných mužů (52 procent) nechce vědět, kolik sexuálních partnerů dosud žena měla. A nejlépe ani žádné jiné informace o expartnerech.

Ne – nemluvte o penězích

Pouze 8 procent dotázaných mužů by se zajímalo o finanční situaci ženy, zbytek to ale rozhodně nepreferuje. Klidně mluvte o práci, ale o platu ne.

Ne – nemluvte o svých sexuálních sklonech

Neuvěřitelných 68 procent mužů dává přednost tomu, aby žena na prvním rande neodhalovala své neobvyklé sexuální choutky. S tím se lze „pochlubit“ až mnohem později.

Nástrahy randění: Pozor na varovné signály

Vztahy a sex

Reklama

Výběr článků

Načítám