Hlavní obsah

Jídlo je důležitější než sex, shoduje se většina mužů i žen

Ulm

Aby vztah dlouhodobě fungoval, jenom kvalitní sex k tomu nestačí. Podle nejnovějšího průzkumu k tomu lidé potřebují i dobré jídlo.

Foto: Profimedia.cz

Pochutnat si se svou polovičkou na skvělém obědě či večeři je pro upevnění vztahu někdy důležitější než něžnosti a milování.

Článek

V aktuálním výzkumu badatelské společnosti Forsa, o jehož výsledcích informuje německý list Südwest Presse, se takto vyjádřily celé dvě třetiny dotázaných.

Šlo o reprezentativní anketu, která se uskutečnila na objednávku magazínu Brigitte Balance. Tazatelé se ptali více než tisícovky lidí starších 14 let.

Pochutnat si společně s partnerkou (partnerem) na skvělém obědě či večeři je pro upevnění vztahu někdy důležitější než něžnosti a milování - s takto vyřčenou větou souhlasilo 65 procent dotázaných. Mezi nimi bylo 70 procent lidí žijících v páru, ovšem jen 58 procent těch, kteří jsou "single".

A dokonce až pro tři čtvrtiny padesátníků a lidí ještě vyššího věku je uspokojení chuťových buněk zajímavější než ukojení libida.

Ženy nezůstávají pozadu

Pokud jde o počty takto smýšlejících mužů a žen, ty jsou v podstatě stejné.

Na 39 procent žen ovšem bedlivě sleduje, co jejich partner jí a kolik toho zkonzumuje - jednoduše hlídají kalorie svých drahých.

Pokud jde o muže střežící štíhlou linii svých partnerek, těch je podle výsledků výzkumu kupodivu jen 28 procent.

Reklama

Související témata:

Související články

Proč se spolu muži a ženy někdy nedomluví

V mnohých párech dochází od počátku seznámení, nebo i po několika desetiletích soužití, k problémům se mezi sebou vůbec nějak domluvit. Mezi důvody patří...

Výběr článků

Načítám