Hlavní obsah

Jak se poprsí mění během milování

Novinky, Eliška Fischerová

Není žádným tajemstvím, že na sexuální akt naše tělo reaguje hned několika způsoby. Zrychluje se srdeční frekvence, mění se podoba genitálií a zároveň dochází k překrvení erotogenních zón. A právě k erotogenním zónám řadíme i ženské poprsí.

Foto: Profimedia.cz

Prsa se řadí mezi nejcitlivější erotogenní zóny.

Článek

Pravděpodobně jste zaznamenala, že se vám během sexuálního styku vztyčují bradavky a poprsí získává na objemu. Podle sexuoložky Carol Queenové ale existují i další fyzické změny, kterých si na svém poprsí můžeme při sexu všimnout.

Citlivé a bujné poprsí

Možná sama víte, že jakmile pocítíte první známky vzrušení, erotogenní zóny na vašem těle se rázem stanou citlivější. To samozřejmě platí i pro poprsí, které je následně citlivější na dotek.

„Pokud se partner při sexu dotýká vašich ňader či bradavek, pravděpodobně kontakt vnímáte intenzivněji či erotičtěji. Vše je způsobeno tělesnými změnami, ke kterým dochází při vzrušení,“ říká Carol Queenová a dodává, že s citlivějším poprsím jdou ruku v ruce i vztyčené bradavky.

„V případě bradavek jde o to, že vzrušení stimuluje drobné svaly v bradavkách,“ tvrdí sexuoložka.

Jak se zbavit povislého poprsí aneb Rady, které nefungují

Zdraví

Věděla jste, že během sexu prochází tělo čtyřmi odlišnými fázemi: vzrušením, plató, orgasmem a uvolněním? Ve druhé fázi zvané plató si můžete povšimnout zvětšeného poprsí, což je dáno tím, že tělo prochází procesem překrvení. Mimochodem, zvětšují se nejen prsa, ale také prsní dvorce.

„Mnoho žen si nevšimne, že se jejich prsní dvorce změnily, přesto ke zvětšení opravdu dochází. Zároveň jsou dvorce citlivější než za normálních okolností,“ vysvětluje Queenová pro Bustle.

Ach, ty hormony

Při milování dochází také k zajímavé chemické komunikaci mezi bradavkami a mozkem. Pokud vám partner laská nebo hladí bradavky, rázem mozek reaguje tím, že uvolní hormon oxytocin.

„Tomuto hormonu se říká hormon lásky a jde o hlavní složku při vytváření emocionálního pouta mezi partnery během sexu,“ míní sexuoložka.

Dále dochází k tomu, že poprsí uvolňuje feromony, kterým se přezdívá „vonný pot“. I když ve skutečnosti nic necítíte, váš partner podvědomě feromony detekuje a stáváte se pro něj atraktivnější. „Tyto chemické látky můžou váš sexuální styk ovlivnit. A to je ani necítíte,“ dodává Carol Queenová.

Pět málo známých erotogenních zón, které zvýší vaše potěšení

Vztahy a sex

Rychlá cesta za orgasmem

Stimulace bradavek během sexu může nejen zvýšit sexuální vzrušení, ale zároveň může mít pozitivní vliv na dosažení klitorálního orgasmu. Navíc, pokud partner bude stimulovat bradavky i klitoris současně, můžete dosáhnout tzv. smíšeného orgasmu.

„Stimulace dvou erotogenních zón zvyšuje vzrušení, aktivuje více nervů a usnadňuje dosažení nebo zesílení orgasmu,“ říká sexuoložka Carol Queenová.

Nezbedná tekutina

Ve výjimečných případech se může stát, že během stimulace bradavek dojde k uvolnění mateřského mléka, případně tekutiny podobné mléku. I když tato situace nejčastěji nastává u novopečených maminek, sexuoložka Queenová tvrdí, že tekutina může unikat i u bezdětných žen.

„Nejčastěji k tomu dochází v momentě, kdy partner bradavky mačká či saje,“ poznamenává Queenová.

Méně častým jevem je změna barvy poprsí, respektive bradavek a prsních dvorců. Stimulace krevních cév může způsobit, že bradavky budou růžovější, nebo naopak tmavší barvy. „K tomu obvykle dochází současně se zčervenáním obličeje,“ dodává sexuoložka.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám