Hlavní obsah

Jak do vztahu vnést novou energii a vášeň

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V prvotní zamilovanosti bývá vše růžové, vášnivé a zalité sluncem. Postupem času ale začne prvotní euforie opadávat, a pokud partneři nezačnou na vztahu pracovat, může se velmi záhy vytratit i vášeň. Pokud vám na vašem vztahu stále záleží, pak je důležité přiložit ruku k dílu a snažit se do něj vnést trochu fantazie. Poradíme vám několik tipů, jak na to.

Foto: Profimedia.cz

Vášeň může znovu obnovit sexy prádlo i erotické pomůcky

Článek

Sdílení společných zájmů

Jestliže váš partner chce úplně jiné věci než vy, neexistuje příliš důvodů, které by vás mohly udržet spolu. Praktickým řešením může být kompromis. Při komunikaci se proto zaměřte na společné zájmy a potřeby.

„Existuje nějaký způsob, jak je můžete proměnit ve společné chvíle? Pokud jsou oblasti, které by se mohly překrývat, zaměřte se na ně. Každé malé gesto se nakonec může stát krokem správným směrem,“ vysvětluje psycholožka Simona Hřebíčková.

Vypněte tedy televizi a jděte si místo toho spolu zaběhat, zacvičit, zajděte si do kina, na bowling, do nové restaurace, zkoušejte nové věci společně. Zkrátka cokoliv, co vás znovu sblíží.

Důležitá komunikace

V určitém okamžiku nedostatek vášně začne způsobovat napětí. Pro obnovení důvěry je důležité si promluvit o všem, co vás trápí a co byste mohli ve vztahu vzájemně zlepšit.

Bohužel většina z nás má ve způsobu komunikace přirozeně zaujaté vnímání, tudíž zatímco jeden je spíše tichý posluchač, jiný raději mluví, než naslouchá a další preferuje kinestetickou komunikaci, kdy je pro něj důležitější dotyk a fyzické ujištění než verbální komunikace.

I v důsledku neschopnosti mluvit stejným „jazykem lásky“ dochází k minimalizaci vášně ve vztahu.

Jak okořenit sexuální život? Nebojte se změnit slovník

Vztahy a sex

Velice často spolu páry o intimnostech nekomunikují, kvůli tomu vzniká spousta třecích míst a také trošku touha po zakázaném ovoci, které pak jeden z partnerů hledá jinde.

„Mám zkušenost s páry, které si naopak otevřeně o svých potřebách a chutích povídají a tím zamezují tvorbě nových vztahů, neb si zafantazírují a akceptují se navzájem. Jiné páry si u mě řeknou, že je přitahuje někdo další. Tím se spolu rovněž posouvají dál, akceptují se a snaží se dohnat ve vztahu, co jim chybí,“ upozorňuje Simona Hřebíčková a zároveň všem doporučuje, aby se svým protějškem komunikovali a snažili se všechna dosavadní tabu využít ve svůj prospěch.

Péče o sexy vzhled

U celé řady lidí se jejich intimní život po čase stává monotónním. Postrádá snahu, představivost či svádění. Proto chcete-li změnu, začněte i vy více pečovat o svůj vzhled a nosit sexy prádlo.

Od hlubokých podprsenek přes krajkové až po hezké kalhotky a tanga, můžete přidat i podvazky. Vyberte si cokoliv, v čem se budete cítit dokonale sexy a přitažlivá. Sexy spodní prádlo je třešnička na dortu, která se rozhodně stane dokonalým dezertem.

„Každá žena chce vypadat co nejlépe a svého partnera i v dlouhodobém vztahu přitahovat. Klíčem k úspěchu může být právě dobře zvolené spodní prádlo. Protože správným výběrem může žena lehce poodhalit, nač se má muž těšit. Vhodný výběr tak může pomoci dodat vztahu ztracenou jiskru. A nemusí se jednat pouze o erotické negližé, ale například také pohodlné párové prádlo pro chvíle odpočinku nebo lenošení,“ říká spolumajitel české značky spodního prádla Styx Ruslan Skopal.

Tajemství afrodiziak

Dodávají vám některá jídla milostnou náladu? Určité potraviny skutečně vedou ke zvýšení touhy. I když to není klíčem k okořenění vašeho milostného života, některé potraviny obsahují sloučeniny, které zlepšují tělesné pocity a zlepšují krevní oběh.

Patří sem např. kapsaicin v chilli papričkách nebo antioxidanty v ovoci, jako jsou třešně, granátová jablka, fíky a jahody.

Podle sexuoložky Laury Janáčkové dobré prokrvení zlepšuje funkci pohlavních orgánů. Podílí se jak na pevnější erekci u mužů, tak na zvýšení sexuální touhy u žen.

Některé potraviny jako ústřice, chřest a fíky připomínají naše nejintimnější části těla.

Mezi nejběžnější potraviny, které jsou považovány za afrodiziaka, patří čokoláda, fíky, ústřice, jahody, vodní meloun, pikantní chilli papričky, artyčoky a chřest.

Recepty plné afrodiziak, které zpestří večer plný vášně

Recepty

Zatímco u některých afrodiziak se jejich deklarované účinky mohou opřít o racionální argumenty, u jiných chybí. Přesto v nás někdy vyvolají nečekané efekty. Čím to? Jde o to, čemu věříme. Vědci to nazývají placebo efektem.

Budete-li věřit, že ve vás některá jídla dokážou vyvolat vášeň a touhu, pocítíte v mnoha případech příliv sexuální energie, síly, chtíče i lásky poté, co je sníte.

Bylo by ale příliš zjednodušující myslet si, že třeba smyslnost a chuť na sex můžeme stimulovat jenom pojídáním afrodiziak nebo pomocí placeba. Roli může hrát spousta dalších věcí,“ dodává Laura Janáčková.

Erotické pomůcky

Erotické pomůcky už dávno nejsou žádné tabu. Mohou pomoci nejen s intenzivnějším vzrušením, ale i orgasmem. Mít sbírku kvalitních erotických pomůcek může být i způsob, jak zachránit vztah.

Podle studie zveřejněné na Psychology Today ženy, které používaly vibrační sexuální hračky, měly vyšší libido, více orgasmů a vyšší úroveň sexuálního uspokojení než ty, které je nepoužívají. Jednoduše řečeno, používání sexuálních pomůcek v ložnici zvyšuje sexuální touhu.

Pět rad, jak protějšek přesvědčit, že nadešel čas na erotické hračky

Vztahy a sex

Šest nejčastějších sexuálních fantazií mužů i žen

Vztahy a sex

Může se vám hodit na Zboží.cz: Erotické pomůcky

Může se vám hodit na Firmy.cz: Sexshopy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám