Hlavní obsah

Pět rad, jak protějšek přesvědčit, že nadešel čas na erotické hračky

Novinky, Eliška Fischerová

O sexuálních pomůckách se ve společnosti příliš nemluví. Všichni víme, že existují, tušíme, jak fungují, avšak málokdo dokáže svému partnerovi říct, že touží po jejich zařazení do sexuálního života. Jak tedy partnera připravit na to, že se ve vaší ložnici ocitne „něco třetího“?

Foto: Profimedia.cz

Smyslem sexuální hračky je posilnit partnerský zážitek, nikoliv mu ublížit.

Článek

Není žádným tajemstvím, že na sexuálním vztahu je důležité neustále pracovat. Ať už si pořídíte nové spodní prádlo, překvapíte partnera nevšední sexuální pozicí, odhodláte se k sextingu, nebo vyzkoušíte sexuální hračku, pokaždé váš intimní život ožije.

Pravdou ale zůstává, že partner, který doposud sexuální pomůcky nepoužíval, může mít z vašeho odvážného návrhu smíšené pocity.

„Často se partneři bojí, že je sexuální hračka nahradí, nebo odvede lepší práci než oni. Tento strach je ale neopodstatněný, protože nic nenahradí lidský, živý kontakt,“ vysvětluje sexuální pedagožka Alicia Sinclairová a dodává, že smyslem sexuální hračky je posilnit partnerský zážitek, nikoliv mu ublížit.

Pokud váš partner stále nechce o sexuálních hračkách ani slyšet, zkuste ho přesvědčit pěti radami od uznávaných sexuoložek.

1. Je to normální

V první řadě je důležité, aby váš partner pochopil, že používání sexuálních hraček je naprosto normální záležitost.

„V klidu svému partnerovi vysvětlete, že na sexuálních pomůckách není nic špatného. Naopak je logické, že chcete experimentovat s někým, koho milujete a plně mu důvěřujete,“ vysvětluje klinická sexuoložka Megan Stubbsová pro Shape.

Erotické hračky pomáhají také léčit

Vztahy a sex

Zároveň nezapomeňte zmínit, že používání sexuálních pomůcek je výhodné nejen pro vás, ale také pro partnera. „Je to vzájemně výhodné! Sexuální hračku si užijete oba,“ dodává sexuální koučka Megwyn Whiteová.

2. Dokonalé načasování neexistuje

Neexistuje ideální čas, kdy byste do svého sexuálního života měla přizvat sexuální hračku. „Před zavedením sexuálních hraček nemusíte být s partnerem dlouho. Nikde není psáno, kolikrát byste se měli milovat, než poprvé vyzkoušíte sexuální hračku,“ říká Stubbsová.

V tomto ohledu platí, že jste tvůrcem vlastního sexuálního osudu. V obecné rovině ale můžeme říci, že mnoho párů experimentuje se sexuálními hračkami v období menopauzy. Právě v tuto chvíli totiž klesá libido a je obtížnější dosáhnout orgasmu.

3. Komunikujte

Nedílnou součástí každého vztahu je komunikace. Pokud v posteli chcete vyzkoušet něco nového, otevřené konverzaci se nevyhnete. Skvělým pomocníkem vám budou obecné fráze, díky kterým zjistíte, zda je partner na podobné vlně.

Zeptejte se ho, co si myslí o filmové scéně, ve které hlavní hrdinka pořizuje vibrátor, nebo nadhoďte téma sexuálních hraček ve chvíli, kdy budete míjet sexshop.

Sexuální pedagožka Sarah Sloaneová zase navrhuje, abyste partnerovi řekla větu typu: „Miluji, když máme sex. Myslím si ale, že bychom společně mohli vyzkoušet sexuální hračku.“

Venušiny kuličky jako prevence inkontinence po porodu a přechodu

Vztahy a sex

Především ale nezapomínejte, že musí jít o oboustrannou komunikaci. „Nesmí to vypadat, že svému partnerovi stroze oznamujete, co ho čeká. Namísto toho zdůrazněte, že sexuální hračka bude potěšením i pro něj,“ doplňuje Whiteová.

4. Detaily nad zlato

Anální kolíky, vibrátory, dilda, hračky na klitoris nebo vibrační erekční kroužky. V současné době naleznete na trhu nespočet sexuálních hraček, a tak je důležité, abyste partnerovi konkrétně řekla, o jakou hračku jevíte zájem.

„Bylo by velmi nepříjemné, kdybyste fantazírovala o dlouhém dildu, zatímco váš partner by přemýšlel o análním kolíku,“ říká Sarah Sloaneová.

Pravda o současném hitu sociálních sítí, který by měl ženám vylepšit intimní život

Vztahy a sex

5. Vzhůru na nákupy

Posledním krokem je samotný nákup sexuální pomůcky. V tomto ohledu můžete vyrazit do kamenné prodejny, nebo nakoupit na e-shopu.

„Výhodou obchodu je skutečnost, že zaměstnanci jsou vyškolení a rádi vám zodpoví všechny vaše dotazy týkající se konkrétního produktu, což může usnadnit hledání toho, který vám vyhovuje. Zároveň v kamenné prodejně zjistíte, jaké textury, materiály a vibrace se vám líbí,“ říká sexuoložka Emily Depasseová.

Naopak online nakupování je vhodné pro všechny, kteří jsou stydlivější nebo váhavější.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související články

Usmiřovací sex: Dobrý, nebo špatný nápad

Na jedné straně jste plná hněvu, na straně druhé máte pocit, že právě milování je to jediné, co po náročné hádce potřebujete. Pokud patříte k ženám, které po...

Výběr článků

Načítám