Hlavní obsah

Fráze, které muži potřebují od svých žen pravidelně slýchávat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toužíte-li po dlouhodobě harmonickém vztahu, je zapotřebí na něm neustále pracovat. Nebrat věci jako samozřejmost a zároveň neignorovat potřeby své ani toho druhého. Spousta žen se mylně domnívá, že pro muže jsou ve vztahu nejdůležitější plný žaludek a sex, pravda je ale o něco složitější. I muži potřebují cítit, že je jejich ženy milují a podporují je ve všem, co dělají. Dosáhnout toho lze přitom i jednoduchými frázemi, které by od svých partnerek měli pravidelně slýchávat.

Foto: Profimedia.cz

O každý vztah je zapotřebí pečovat.

Článek

1. Děkuji

Poděkovat druhému za věci, které pro nás, ale třeba i děti či další členy domácnosti dělá, je něco, na co se často zapomíná. Ano, můžete si říct: „Vždyť on mi taky neděkuje, navíc ani nedělá všechny věci, jak si přeji. Tak proč mu děkovat?“

Ale tím jen těžko něco změníte. Dělat jakékoliv naschvály je cesta, která nikam nevede. Záleží-li vám na vašem vztahu, musíte začít u sebe.

„Uznat věci, které váš manžel dělá, aby vás podpořil, je velmi důležité. Protože každý chce být oceněn za své úsilí, které vynakládá, i když to není přesně podle vašich představ,“ radí koučka Mitzi Bockmannová.

Nebojte se tedy začít děkovat i za úkony, které se na první pohled jeví jako samozřejmé. Stejně tak poděkujte za věc, kterou vám chtěl udělat radost, i když se ve skutečnosti vůbec netrefil.

Nejsilnějšími pilíři vztahu jsou právě uvedené drobnosti, které ve skutečnosti vůbec nic nestojí.

2. Miluji tě

Kolikrát jste v poslední době řekli svému manželovi, že ho milujete? Možná patříte mezi zdárné výjimky, které to říkají velmi často, ale pokud tomu tak není, pak to sice neznamená, že jste druhého přestali milovat, ale začali jste to brát jako samozřejmost.

Emoční nákaza aneb Jak partnerova nespokojenost ovlivní váš život

Vztahy a sex

Samozřejmě to není o tom, že druhému budete neustále říkat, jak ho milujete. Naprosto stačí, když ta slůvka budete říkat jen občas.

Velký význam mají zmíněná slova i v okamžiku, když řešíte nějaký problém či když se např. manželovi přestane dařit v jeho živobytí apod. Tehdy o to víc potřebuje cítit, že si ho přesto všechno vážíte a máte ho ráda.

„Činy jsou sice často důležitější než samotná slova, nicméně bez slov ani činy nemusí mít takovou váhu. Dávat druhému najevo svou lásku je velmi důležité a je to i jeden ze základních kamenů dlouhodobého funkčního vztahu,“ upozorňuje Bockmannová.

3. Jsi sexy

Není pochyb o tom, že sex sehrává ve vztahu velmi důležitou roli. Bohužel po několikaletém manželství jde často sex, ale i veškeré intimnosti stranou a řada problémů mezi partnery se prohlubuje.

Protože každý člověk touží být pro druhého žádoucí a často to je pro něj důležitější, než fakt kolikrát do měsíce má sex. Slyšet od druhého: „Sluší ti to,“ nebo „Tedy v tomhle si tak sexy,“ potřebují nejen ženy, ale i muži. A to zvlášť s věkem, kdy začne řada z nich podléhat nejistotě, zda jsou stále atraktivní a žádoucí.

Zkuste tedy začít svému muži připomínat, jak moc po něm stále toužíte, navzdory všem světským věcem, které dělá. Někdy k tomu stačí pohled, jindy jednoduché slůvko „wow“ , když muž vylézá ze sprchy či když vaří večeři apod.

4. Jdi se bavit

Buďte upřímné. Kolikrát jste svému manželovi řekly, že je naprosto v pořádku, když jde sám s přáteli ven, ale následně jste byly naštvané, že odešel bez vás?

Je sice hezké, že jste v ten moment nechtěly být za stíhačky a nepřející manželky, ale pokud jste to druhému nebyly schopné otevřeně říct, pak tím váš vztah tak jako tak utrpěl.

Uvědomte si, že každý potřebuje jednou za čas být i s někým jiným než jen s vámi a dělat jednoduše věci sám za sebe, přitom to vůbec neznamená, že vás nemá už tak rád. Často je tomu přesně naopak.

5. Jsem na tebe hrdá

Podobně jako slova Miluji tě je ve vztahu velmi důležité od druhého slyšet, jak moc je na vás hrdý. Řada žen má pocit, že to svému muži nemusí nahlas říkat, protože je přece naprosto jasné, že tomu tak je. Ale to je velký omyl.

Naprosto každý to potřebuje od svého protějšku slyšet. U mužů je navíc jejich sebeúcta mnohdy založena na úspěchu, tudíž každá pochvala a obdiv mu dělají nejen dobře, ale posouvají ho i dál.

Jednu z nejhorších věcí, kterou můžete svému manželovi říct, že udělal něco špatně, zvlášť když v podstatě nešlo o špatně odvedenou práci, ale jen ne podle vašich představ. Taková kritika je přesně to, co doslova zabíjí i jinak kvalitní vztahy.

Dát druhému zpětnou vazbu je samozřejmě důležité, ale rozhodně to nesmí být s posměchem či arogancí. Pokud chcete, aby se druhý neurazil a příště udělal věc i nadále s radostí, byť jinak, pak vše musíte činit pozitivním podpůrným způsobem.

I když druhý dělá věci jinak, měli bychom umět ocenit jeho snahu a  rozhodně ho nepodceňovat.

Být dokonalý není vždy nejlepší, perfekcionismus může být i rizikem

Vztahy a sex

Život s věčným kritikem aneb Ať udělám, co udělám, vše je špatně

Vztahy a sex

Reklama

Výběr článků

Načítám