Hlavní obsah

Ve Francii začaly letní výprodeje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PAŘÍŽ

V pařížské oblasti a ve 36 dalších francouzských departementech v pátek začaly tradiční letní výprodeje. Potrvají čtyři až šest týdnů. Hlavní pozornost na sebe jako vždy strhává oblečení a obuv, ale se slevou se prodává také nábytek, nádobí, bytové doplňky nebo domácí spotřebiče.

Článek

V dalších francouzských oblastech stanovili prefekti začátek slev na 29. června nebo, jak je tomu na jihu země, až na 6. července.

V Paříži na rozdíl od loňska upustily některé obchody na Champs-Elysées od otevření už o půlnoci, tedy od první minuty prvního dne slev, a tradiční útok zákazníků nastal až ráno.

Snížení cen dosahuje v první fázi 20 až 50 procent, ale později lze čekat slevy ještě větší. Podle francouzských médií se zvlášť vyplatí jít po značkovém zboží, kde jsou slevy výraznější než u běžného.

Ceny snižují také velké módní salony. Šaty u Valentina tak po padesátiprocentní slevě přijdou na 3580 eur (107 000 korun), sukně u Gucciho na 1420 eur (42 600 korun).

Letní a zimní slevy jsou jediná období, kdy mají obchodníci povoleno prodávat se ztrátou. Snížené ceny však pro zákazníky neznamenají omezení záruk, a nezákonné jsou také případné snahy obchodů koupené zboží nevyměňovat.

Podle údajů listu Le Parisien bylo v roce 2003 při 8000 kontrolách během slev zjištěno 490 případů podvodného postupu obchodů.

Na období slev připadá ve Francii asi čtvrtina nákupů oblečení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám