Hlavní obsah

Taneční horečka se vrací

Právo, Dana Kaplanová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Boj o krále a královnu tanečního parketu po dvou letech opět začíná. Čtvrtá řada oblíbené soutěže - StarDance …když hvězdy tančí - startuje 30. října na obrazovkách České televize. Vybraných osm párů už od září trénuje na Kavčích horách v Praze.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Herečka Zuzana Norisová a Jan Kliment se zúčastnili ročníku StarDance III.

Článek

Celebrit jsme se zeptali na to, z čeho mají největší obavy, a profesionálních tanečníků na dojmy z přiděleného partnera.

Ve čtvrté řadě StarDance zatančí Langerová, Čvančarová a RašilovVideo: ČTK

Aneta Langerová (23, zpěvačka) a Michal Kurtiš (21)

1. Největší problém mám s rukama. Uvolnit je k ladnému pohybu je pro mě zatím hodně psychicky náročné. Držím je u těla a hrbím se. Snad se ještě rozevlaju. Když mi něco nejde, Michal na mě tiše vrčí, na mě nesmí křičet.

2. Aneta je velmi učenlivá a poslušná a ještě se dost nasmějeme. Láká mě, že už ji lidé nikdy víc nebudou brát jako nepohyblivou postávající a posedávající zpěvačku.

Jitka Čvančarová (32, herečka) a Lukáš Hojdan (23)

1. Neumím zatáhnout břicho a bojuji se správným držením těla. Je těžké začít po třicítce lámat tělo. Myslela jsem si, že to bude jednodušší.

2. Na parketě Jitka vypadá báječně, má charisma a sex appeal. Dobře se s ní komunikuje i spolupracuje. Oceňuji, že je i ctižádostivá.

Alexander Hemala (58, moderátor) a Jitka Šorfová (32)

1. Ještě se sice hrůzou nebudím, ale bojím se chvíle, kdy budu stát na osvětleném parketu s partnerkou a oči diváků budou upřeny na nás. Jsem zvědav, jak takovou situaci v reálu vydýchám.

2. Saša je příjemný člověk. Je na sebe přísný. Cítí rytmus a po měr ně rychle se učí. Chci, aby zachoval klid a určitě to zvládneme.

Filip Sajler (31, kuchař) a Veronika Šmiková (20)

1. Bojím se vlastně pořád, ale začal jsem chodit rovně. Je to zatím to nejtěžší, co jsem kdy v životě dělal. StarDance je pro mě taková Mission: Impossible.

2. Filip o sobě říká, že je tancem nepolíbený, což je vidět. Ale snaží se a není to zase tak špatné. Je sympatický a zábavný, při prvním tréninku jsme se hodně nasmáli.

Monika Absolonová (34, zpěvačka) a Václav Masaryk (20)

1. Bojím se, abych to zvládala fyzicky. Před časem jsem měla problémy s krční páteří. Ze začátku jsem si myslela, že to bude jen legrace, teď už vím, že je to pekelná dřina.

2. Monika mě nadchla. Měl jsem představu, že s ní bude mnohem větší práce. Rychle se učí a výborně cítí rytmus.

Veronika Žilková (48, herečka) a Marek Dědík (27)

1. Bojím se, že to Markovi zkazím, je mistr republiky. Je šikovný a talentovaný, připadám si vedle něj jako jeho teta ve tři ráno na plese.

2. Veronika je důvtipný, pozitivní a spravedlivý člověk. Je přirozená a nehraje si na hvězdu. Překvapilo mě, kolik v sobě má energie a umí ji předávat ostatním. A to už vůbec nemluvím o tom, jak skvěle vypadá.

Saša Rašilov (38, herec) a Karolína Majerníková (26)

1. Největší problém mi dělá vzpřímená chůze a udržet rovnováhu. Mám pocit, jako bych se znovu učil chodit. Je složité dostat se do vnitřní a vnější fyzické souměrnosti.

2. Na Sašovi je vidět, že se skutečně snaží. Jde z něj pozitivní energie. K tanci má vynikající dispozice.

Pavel Kříž (49, herec) a Alice Stodůlková (23)

1. Pořád se trápím a vím, že ze mě tanečník nikdy nebude. Bojím se, že při přímém přenosu popletu choreografii, půjdu mimo rytmus nebo upadnu. V padesáti tělo nefunguje tak jako ve třiceti.

2. Pavel je na parketě pilný a cílevědomý žák. Chce se učit a za to si ho vážím. Oba táhneme za jeden provaz a to je důležité.

Reklama

Související témata:

Související články

Poutavé taneční Putování Evropou

Patří k tradici Letních slavností staré hudby, pražského festivalu hudby 16. a 17. století, že končí vždy tanečním představením. Tak se vedle hudby dostává ke...

Kdo nezumbuje, jako by nebyl

Toužíte zhubnout, ale posilovny ani hodiny aerobiku vám nic neříkají? Pak pro vás máme něco, co spaluje kalorie, a přitom se do toho nebudete muset nutit....

V čem zazáříte v tanečních

Sezóna tanečních patří k velmi důležitým obdobím většiny mladých lidí. Zejména dívky mají možnost oblékat se týden co týden do krásných šatů a později se cítit...

Street Dance není jen tanec pro dospívající

Street Dance nebo-li také pouliční tanec je velmi populární mezi dospívajícími. Nicméně to neznamená, že není vhodný i pro starší ročníky. Každý si v této...

Bollywood - tanec, jenž inspiruje celý svět

Bollywood nebo-li také moderní indický filmový tanec čerpá z různých druhů tance odlišných kultur. Základem je klasický indický tanec, který je obohacený...

Výběr článků

Načítám