Hlavní obsah

Taneční horečka se vrací

Právo, Dana Kaplanová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Boj o krále a královnu tanečního parketu po dvou letech opět začíná. Čtvrtá řada oblíbené soutěže - StarDance …když hvězdy tančí - startuje 30. října na obrazovkách České televize. Vybraných osm párů už od září trénuje na Kavčích horách v Praze.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Herečka Zuzana Norisová a Jan Kliment se zúčastnili ročníku StarDance III.

Článek

Celebrit jsme se zeptali na to, z čeho mají největší obavy, a profesionálních tanečníků na dojmy z přiděleného partnera.

Ve čtvrté řadě StarDance zatančí Langerová, Čvančarová a RašilovVideo: ČTK

Aneta Langerová (23, zpěvačka) a Michal Kurtiš (21)

1. Největší problém mám s rukama. Uvolnit je k ladnému pohybu je pro mě zatím hodně psychicky náročné. Držím je u těla a hrbím se. Snad se ještě rozevlaju. Když mi něco nejde, Michal na mě tiše vrčí, na mě nesmí křičet.

2. Aneta je velmi učenlivá a poslušná a ještě se dost nasmějeme. Láká mě, že už ji lidé nikdy víc nebudou brát jako nepohyblivou postávající a posedávající zpěvačku.

Jitka Čvančarová (32, herečka) a Lukáš Hojdan (23)

1. Neumím zatáhnout břicho a bojuji se správným držením těla. Je těžké začít po třicítce lámat tělo. Myslela jsem si, že to bude jednodušší.

2. Na parketě Jitka vypadá báječně, má charisma a sex appeal. Dobře se s ní komunikuje i spolupracuje. Oceňuji, že je i ctižádostivá.

Alexander Hemala (58, moderátor) a Jitka Šorfová (32)

1. Ještě se sice hrůzou nebudím, ale bojím se chvíle, kdy budu stát na osvětleném parketu s partnerkou a oči diváků budou upřeny na nás. Jsem zvědav, jak takovou situaci v reálu vydýchám.

2. Saša je příjemný člověk. Je na sebe přísný. Cítí rytmus a po měr ně rychle se učí. Chci, aby zachoval klid a určitě to zvládneme.

Filip Sajler (31, kuchař) a Veronika Šmiková (20)

1. Bojím se vlastně pořád, ale začal jsem chodit rovně. Je to zatím to nejtěžší, co jsem kdy v životě dělal. StarDance je pro mě taková Mission: Impossible.

2. Filip o sobě říká, že je tancem nepolíbený, což je vidět. Ale snaží se a není to zase tak špatné. Je sympatický a zábavný, při prvním tréninku jsme se hodně nasmáli.

Monika Absolonová (34, zpěvačka) a Václav Masaryk (20)

1. Bojím se, abych to zvládala fyzicky. Před časem jsem měla problémy s krční páteří. Ze začátku jsem si myslela, že to bude jen legrace, teď už vím, že je to pekelná dřina.

2. Monika mě nadchla. Měl jsem představu, že s ní bude mnohem větší práce. Rychle se učí a výborně cítí rytmus.

Veronika Žilková (48, herečka) a Marek Dědík (27)

1. Bojím se, že to Markovi zkazím, je mistr republiky. Je šikovný a talentovaný, připadám si vedle něj jako jeho teta ve tři ráno na plese.

2. Veronika je důvtipný, pozitivní a spravedlivý člověk. Je přirozená a nehraje si na hvězdu. Překvapilo mě, kolik v sobě má energie a umí ji předávat ostatním. A to už vůbec nemluvím o tom, jak skvěle vypadá.

Saša Rašilov (38, herec) a Karolína Majerníková (26)

1. Největší problém mi dělá vzpřímená chůze a udržet rovnováhu. Mám pocit, jako bych se znovu učil chodit. Je složité dostat se do vnitřní a vnější fyzické souměrnosti.

2. Na Sašovi je vidět, že se skutečně snaží. Jde z něj pozitivní energie. K tanci má vynikající dispozice.

Pavel Kříž (49, herec) a Alice Stodůlková (23)

1. Pořád se trápím a vím, že ze mě tanečník nikdy nebude. Bojím se, že při přímém přenosu popletu choreografii, půjdu mimo rytmus nebo upadnu. V padesáti tělo nefunguje tak jako ve třiceti.

2. Pavel je na parketě pilný a cílevědomý žák. Chce se učit a za to si ho vážím. Oba táhneme za jeden provaz a to je důležité.

Reklama

Související témata:

Související články

Poutavé taneční Putování Evropou

Patří k tradici Letních slavností staré hudby, pražského festivalu hudby 16. a 17. století, že končí vždy tanečním představením. Tak se vedle hudby dostává ke...

Výběr článků

Načítám