Hlavní obsah

Kurzy tance u tyče nejsou o svlékání, ale o ženskosti a tvarování těla

Novinky, Dana Sokolová

Pole Dance nebo-li tanec u tyče si mnozí lidé spojují se svlékáním a s lehkými ženami ve striptýzovém baru. Skutečnost je však zcela jiná. Kurzy probíhají v tanečních či fitness centrech a jsou doporučovány všem ženám, jež milují tanec a touží po krásné postavě a zároveň dát průchod svému svůdnému já.

5. díl - svůdný tanec u tyče - Pole DanceVideo: Novinky

 
Článek

Skutečně nejde o nic vulgárního, ale naopak o svůdné taneční prvky, které dokáží v každé ženě probudit ženskost, dodat jí neuvěřitelné sebevědomí a také zlepšit fyzičku.

Pole dance totiž dokáže velmi snadno nahradit hodiny v posilovně. I když je to především zábava, člověku dá takový tanec i pořádně zabrat. Při pravidelném tréninku budete cítit posílení zejména břišních svalů, horní poloviny těla, ale také nohou a zadečku.

Díky tanci si tedy nejen zpevníte celé tělo, ale dokážete se zbavit i své nadváhy.

Výuka tance je pozvolná

Ženy se nemusí bát, že během kurzů nebudou stíhat. Výuka totiž probíhá velmi pozvolně, jednotlivé prvky se vyučují pomalu a důkladně - tak, aby si tělo postupně zvykalo na tento druh pohybu.

V nabídce tanečních škol objevíte hned několik možných kurzů
Pole dance: v kurzu se naučíte základy tance u tyče, chůzi, otočky, záklony, předklony a prvky ze striptýzového tance. V pokročilejších úrovních pak přijdou na řadu inverty, sedy či lehy na tyči a akrobatické prvky. Kurzy doporučujeme ženám od 18 let, které absolvovaly alespoň jeden semestr flirt dance, ale mohou se účastnit i ženy bez předchozích tanečních zkušeností.
Pole dance fitness: v těchto kurzech se tyč užívá jako nástroj k posilování a zpevňování těla, čemuž je věnována většina hodiny. Pole dance fitness je výborným podpůrným programem pro ženy, které se chtějí v klasickém pole dance dostat rychleji k akrobatickým a náročnějším prvkům. Výuka je věnována statickým prvkům u tyče, při kterých si uvědomíte nutnost zpevnění těla, ale pro uvolnění jsou začleněny rovněž i otočky a spiny.
Pole dance light: jedná se o odlehčenou formu klasického pole dance. Díky ní zpřístupňujeme pole dance i ženám, které si z nějakého důvodu netroufají přihlásit rovnou na běžné hodiny. Pole dance light je vhodný pro ženy boubelky, dámy středního a vyššího věku a ty z Vás, které chtějí dát svému tělu ještě více času, aby posílilo a zvyklo si na pohyb na tyči. Lektorky se zaměřují více na taneční prvky a kreace, které nevyžadují tolik síly v rukou. Pole dance light je společně s flirt dance vhodná přípravka na klasický pole dance a pole dance fitness.
Chinese pole: speciální akrobatická technika práce s tyčí, která vznikla v čínských cirkusech. Používá se zvláštní přilnavá obuv určená přímo k tomuto stylu tance. Lekce jsou určeny pro pokročilé tanečnice.

Jak se obléknout na hodinu pole dance

Na kurzy pro začátečníky není potřebné žádné speciální oblečení. Lektorky doporučují krátké leginy, sukni či kraťasy a top či tričko. Tancuje se na boso, ale lze i v tanečních piškotech či v ponožkách. Vhodné jsou i návleky na lýtka, které uchrání před případnými modřinami.

Pokud vás trápí, že nebudete mít možnost u tyče trénovat i doma, pak neklesejte na mysli, jelikož jsou dnes i u nás k dostání tzv. mobilní tyče, které si můžete postavit kdekoliv v bytě.

Jakmile jednou okusíte, o čem tento tanec je, pak vězte, že vás to už nikdy nepustí. Tyč patří mezi ty nejspolehlivější taneční partnery, bez které se po prvním podařeném proletění se kolem tyče již neobejdete.

Pole dance do České republiky přišel ze západní Evropy a USA. Existuje i oficiální Pole dance federace a každoročně se pořádá mistrovství světa nebo-li World Pole Dance Championship. Nechybí ani soutěže Miss Pole Dance.

Další informace naleznete na www.poledance.cz , www.tance.cz , www.centrumtance.cz.

Reklama

Související témata:

Související články

Protančete léto v dřevácích s cloggingem

Každý se může naučit tančit. Musí jen chtít a překonat to "poprvé". A právě tyto možnosti nabízí letní školy tance. Zde je možné se seznámit i s tanečními...

Výběr článků

Načítám