Hlavní obsah

V Bělgorodské oblasti to vře. Hlásí mrtvé po pádu ruské bomby i útoku ukrajinských dronů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bělogorod
Aktualizováno

Při útoku dronů v ruské Bělgorodské oblasti u hranic s Ukrajinou přišlo o život nejméně šest lidí a další více než tři desítky utrpěly zranění, uvedly podle agentur místní úřady. Mezi raněnými jsou podle nich i dvě děti. Regionální ruský web ale zároveň v pondělí napsal, že po dopadu ruské letecké bomby v Bělgorodu zemřelo nejméně sedm lidí. Z fotografií se zdálo, že jde zřejmě o jiný incident.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Automobily zasažené při ostřelování ruského Bělgorodu na archivním snímku. Ilustrační foto

Článek

Agentura TASS uvedla, že ukrajinské drony zasáhly vozidla převážející zaměstnance společnosti Agro-Belgorje, která se zabývá produkcí vepřového masa.

Gubernátor Bělgorodské oblasti Vjačeslav Gladkov na svém telegramovém účtu napsal, že útok se stal u vesnice Berjozovka, která leží nedaleko hranic s Ukrajinou. Mezi zraněnými jsou podle něj i dvě děti. Dodal, že informace o tomto incidentu se upřesňují.

Rusové si stále častěji shazují bomby na své území

Válka na Ukrajině

Ruský regionální telegramový kanál Pepel přitom mezitím napsal, že po dopadu ruské bomby, která z letadla dopadla na dům v Bělgorodu, zemřelo sedm lidí.

„Dívka s otřesem mozku a cizím tělesem v oku je v krajské dětské nemocnici, lékaři z krajské dětské nemocnice poskytují další dívce veškerou potřebnou lékařskou péči a poslali ji domů,“ citoval Gladkova web s tím, že sám gubernátor bezprostředně neinformoval o příčině rozsáhlé exploze, při níž bylo údajně poškozeno 42 domů a 12 aut.

Ruské příhraniční regiony v souvislosti s ruskou invazí do sousední země čelí ostřelování a útokům dronů, které ruské úřady připisují Ukrajině. Kyjev se k nim nevyjadřuje.

Ukrajina se už více než dva roky brání ruské vojenské invazi. V noci na pondělí Rusko s nasazením útočných dronů zasáhlo energetickou infrastrukturu v Sumské oblasti na severu Ukrajiny, uvedla oblastní správa.

Bělgorod pořád bombardují, stěžovala si Ruska v odposlechu. Voják zmínil absolutní chaos

Válka na Ukrajině

Výběr článků

Načítám