Hlavní obsah

Svatební etiketa aneb Jaké oblečení je vítané

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přišlo vám svatební oznámení a vás už polévají kapky potu, protože nevíte, co si obléknout? Nápověda začíná už u pozvánky. Většinou na ní totiž stojí předepsaný dress code nebo alespoň místo konání, podle kterého můžete vyhodnotit svoji volbu.

Foto: archiv firmy

Ilustrační foto, Orsay.

Článek

V dnešní moderní době existuje jen málo pravidel, která je při volbě dámského oblečení třeba respektovat. Hlavním bodem je, že ženy by si neměly oblékat bílou a často ani smetanovou barvu, která přísluší pouze nevěstě.

Vyhnout by se měly ale také výrazným barvám, jako je například červená, která odtahuje pozornost od snoubenců. Jaké šaty tedy zvolit?

Ideální jsou modely v pastelových barvách, jako je růžová, fialová, zelenkavá nebo modrá. Co se týče délky, spíše než provokovat v minisukni se vyplatí sáhnout po délce po kolena.

Foto: archiv firem

Šaty zleva: Vila (prodává Zoot), 1949 Kč. Krátké, Bruuns Bazaar (prodává Zalando), 2490 Kč. Psaníčko růžové, Kazar, 4390 Kč. Lodičky, Kazar, 2990 Kč. Psaníčko vzorované, Kazar, 3390 Kč.

Vyberte si stylové šortky podle typu vaší postavy

Styl
Foto: archiv firmy

Šaty, Dorothy Perkins (prodává Zoot), 2309 Kč

Zejména svědkyně, ale i ostatní svatebčanky mohou vsadit na šaty po kotníky nebo zcela dlouhé. Povoleny jsou decentní vzory, ale také elegantní overaly, popřípadě delší sukně s topem.

Foto: archiv firem

Zleva šaty: Marks & Spencer, 1499 Kč. Orsay, 1199 Kč. Orsay, 1499 Kč. Kabelka oranžová, Coccinelle (prodává e-obuv), 7181 Kč. Perlové psaníčko, Kazar, 2790 Kč. Boty, Kazar, 4390 Kč.

Foto: archiv firmy

Ilustrační foto, Orsay.

Foto: archiv firem

Meruňkové šaty, Orsay, 1499 Kč. Sukně, Marks & Spencer, 1199 Kč. Náušnice, Kate Spade (prodává Zalando), 2640 Kč. Svetr, Marks & Spencer, 599 Kč. Boty, Deichmann, 699 Kč. Žluté šaty, Marks & Spencer, 1499 Kč.

Vždy ovšem platí, že je zapotřebí plnit přání nevěsty a respektovat například předem zadané téma či barevné palety.

Co se týče doplňků, zapomeňte na velké tašky a raději sáhněte po malém psaníčku a botách na podpatku či balerínkách. Opět vsaďte zejména na pastelové či metalické odstíny, které působí jemně a elegantně. Černé páskovky a lodičky se hodí spíše na večerní akce.

Foto: archiv firem

Šaty zleva: J.Crew (prodává Zalando), 4680 Kč. Samsoe Samsoe (prodává Zalando), 3580 Kč. Sukně, Orsay, 1199 Kč. Boty zelené, Deichmann, 599 Kč. Stříbrné klínky, Deichmann, 699 Kč. Psaníčko, Kazar, 2390 Kč.

Foto: archiv firmy

Ilustrační foto, Orsay.

Reklama

Související články

Sexy spodní prádlo, které nedá partnerovi spát

S obdobím léta přichází čas lehounkých šatů a odhalujících výstřihů, které si žádají dokonalé spodní prádlo. Tedy elegantní, pohodlné, ale přesto hravé a sexy....

Výběr článků

Načítám