Hlavní obsah

Overaly - stejně elegantní jako šaty, ale pohodlnější

Novinky, Linda Humlová

Chcete svůj letní šatník ozvláštnit novým kouskem? Pak vsaďte na univerzální overaly. Ty sluší ženám všech velikostí a tvarů, a navíc se hodí na běžné nošení i na speciální události. Stačí je jednoduše proměnit pomocí doplňků.

Foto: archiv firmy

Esprit, ilustrační foto

Článek

Overaly jsou pohodlnou alternativou k šatům. Mezi nejlichotivější patří ty s dlouhými nohavicemi, stačí si jen vybrat střih, který bude slušet právě vám. Pokud například potřebujete nohy prodloužit nebo opticky zeštíhlit, vsaďte na rozšířené nohavice.

Dámy s gazelíma nohama zase mohou vsadit na úzké nohavice, které jim dají vyniknout. Se stejnou taktikou můžete přistupovat i k vršku. Pokud potřebujete zakrýt větší bříško, vsaďte na volnější střih nebo zajímavě řešený dekolt, který k němu přitáhne pozornost. Velmi lichotivý je například zavinovací střih.

Drobnější dámy se zase mohou podívat po vypasovaném živůtku na ramínka, který dá vyniknout štíhlému pasu i pažím.

Foto: archiv firmy

Zleva: Orsay, 1199 Kč. Marks & Spencer, 2399 Kč. H&M, 899 Kč. H&M, 1299 Kč. Marks & Spencer, 1699 Kč

Co se týče samotného stylu, klasikou jsou jednobarevné overaly, jejichž hlavní výhodou je univerzálnost. Můžete je totiž nosit jak společně s bílými teniskami a malým batůžkem, tak s podpatky a psaníčkem na večírek.

Skvěle ale vypadají i vzorované modely. Pozor si jen dejte, aby dezén látky nebyl příliš velký a neměl tendenci rozšiřovat. Při výběru doplňků se pak řiďte heslem, že v jednoduchosti je krása.

Foto: archiv firmy

Zleva: Marks & Spencer, 1699 Kč. Esprit, 2599 Kč. H&M, 899 Kč. Marks & Spencer, 1499 Kč. s.Oliver, 1999 Kč

V případě, že toužíte po trendy kousku, pak vsaďte na overal ve vojenském či utility stylu. Vybírat můžete mezi khaki, béžovými, ale i světle růžovými modely.

Osvojte si pravidla oblékání v utility stylu

Styl
Foto: archiv firem

Zleva: C&A, 798 Kč. C&A, 1598 Kč. Esprit, 2299 Kč. H&M, 849 Kč. H&M, 899 Kč

Pokud se pyšníte štíhlou postavou, neváhejte se porozhlédnout i po zkrácených modelech, které jsou na léto jako dělané. Doplňte je plochými sandálky a větší kabelkou.

Letní sandálky pro milovnice komfortu i trendů

Styl
Foto: archiv firem

Zleva nahoře: H&M, 749 Kč. Esprit, 1699 Kč. Esprit, 1199 Kč. H&M, 1299 Kč. Esprit, 2799 Kč

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Zlaté české ručičky: Kabelky a batohy

Době kabelek s monogramem či logem světových značek již dávno odzvonilo. Trendy jsou naopak výrobky od lokálních návrhářů, které navíc oplývají jedinečným...

Výběr článků

Načítám