Hlavní obsah

Streetstyle z hlavního města módy

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koncem září proběhl v Paříži týden módy. Kromě přehlídek známých luxusních značek stojí v hlavním městě módy za pozornost samotné outfity návštěvnic této velkolepé akce. V čem vyrazily stylové Pařížanky vstříc nejnovějším módním trendům?

Foto: Profimedia.cz

Streetstyle z Paříže

Článek

Podnikatelka a módní ikona Jeanne Damasová navštěvuje týden módy v Paříži pravidelně. Letošní rok navíc všem předvedla, že těhotenství na stylu neubírá. Ba naopak.

Její romantický nadčasový outfit složený z krajkových šatů, baloňáku a koňakových doplňků v podobě cross-body kabelky a kotníčkových bot byl jeden z nejfotografovanějších. Její look skvěle podtrhl i decentní make-up, který dokazuje, že v přirozenosti je krása.

Foto: Profimedia.cz

Ikona pařížského stylu Jeanne Damasová

Ačkoliv se v Paříži obecně nosí spíše neutrální barvy, občas místní ulice rozzáří i barevnější outfit, například v podobě klasického kalhotového kostýmu.

Nadčasová kombinace saka a ladících volně střižených kalhot je skvělou investicí, protože se velmi snadno nosí a kombinuje. Stačí doplnit bílou košilí nebo libovolnou ladící halenkou a přidat doplňky.

Hořčicová, barva nejen babího léta

Styl
Foto: Profimedia.cz

Nadčasová elegance

Počasí pařížskému týdnu módy ovšem příliš nepřálo. I proto bylo k vidění mnoho kabátů. Letos jsou trendy zejména ty vzorované. Pokud po takovém toužíte i vy, vsaďte na nesmrtelnou kostku, která je sice sama o sobě výrazná, ale lehce se kombinuje, a navíc je nadčasová.

Foto: Profimedia.cz

Kostkovaný kabát ve spojení s baretem působí elegantně.

Pokud si nepotrpíte na výrazné barevné kombinace, možná najdete zalíbení alespoň ve výrazných doplňcích, které dokážou dotáhnout k dokonalosti každý outfit a přidat mu na zajímavosti. Vsaďte například na kabelku v červené barvě, ke které můžete sladit například rtěnku nebo náušnice.

Jaké módní trendy vládnou letošnímu podzimu

Styl
Foto: Profimedia.cz

Červený detail rozzáří outfit.

Paříž je nejen během týdne módy městem modelek. Zajímá vás, co mají nejčastěji na sobě? Extravagance jde stranou a přednost mají naopak jednoduché, ale promyšlené modely zdůrazňující štíhlou postavu.

Nejčastěji se jedná o úzké černé či šedé džíny ve spojení s basic topem a koženou bundou. Nechybí luxusní kabelka a kvalitní boty. Modelky mají ale také v oblibě vypasovaná, či naopak oversized saka či sukně v kombinaci s poloprůhlednými punčochami, obojí bylo hojně k vidění i letos.

Foto: Profimedia.cz

Modelky tradičně v černé

Z barev nejčastěji nosí černou, a to možná i proto, že modely, které předvádějí na mole, jsou často barevné a extravagantní. Dále mají v oblibě také neutrální tóny v čele s bílou, béžovou či hnědou barvou.

Foto: Profimedia.cz

Kozačky pod kolena a shearling jacket

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Hořčicová, barva nejen babího léta

Letošní teploty nahrávají melancholickému babímu létu. Inspirujte se odstíny prvních popadaných listů i ospalého slunce a zařaďte do svého šatníku alespoň...

Stylová perka. Boty s bohatou historií

Chelsea boots neboli perka, jak se této obuvi říká, jsou trendem už několik dekád. Za svůj název vděčí skupině Beatles. Díky svému minimalistickému...

Výběr článků

Načítám