Hlavní obsah

Jaké módní trendy vládnou letošnímu podzimu

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zkraje jara vyslali návrháři na mola modelky oblečené do modelů na sezonu podzim/zima 2020. Některé materiály, střihy, ale také barvy a doplňky se objevily na vícero přehlídkách, což byl impulz pro stanovení nových módních trendů na nadcházející roční období. Jaké to jsou?

Foto: Profimedia.cz

Zleva: přehlídky značek Valentino, Chanel a Fendi

Článek

Léto pomalu, ale jistě odeznívá a ve vzduchu je cítit podzim. To je ten pravý čas připravit se na nadcházející chladné období. Letošní sezona přeje výrazným siluetám v čele s balonovými rukávy. Čím větší, tím lepší.

K vidění byly na přehlídkách značek Chanel i Valentino nebo návrhářky Isabel Marantové. Nosí se na topech, ale také například na úpletových šatech.

Foto: archiv firem, Profimedia.cz

Přehlídka značky Isabel Marant. Halenka bílá, F&F, 499 Kč. Úpletové šaty, Orsay, 699 Kč. Transparentní top, Lindex, 999 Kč. Top koženkový, Orsay, 799 Kč.

Z materiálu by ve vašem šatníku neměl chybět hřejivý a nadčasový tvíd. Ten se hodí zejména na události, kde chcete být za prudce elegantní dámu.

Pořiďte si například sáčko, které si bude rozumět i se slim džínami, nebo vsaďte na ladící komplet se sukní.

Foto: archiv firem, Profimedia.cz

Přehlídka značky Chanel. Sako, H&M, 1199 Kč. Sukně, H&M, 949 Kč. Kabát, Orsay, 2299 Kč. Kalhoty, Orsay, 849 Kč

Další materiál, který byl k vidění snad na každém přehlídkovém mole, byla kůže. Kožené kabáty ve stylu filmu Metrix, ale také sukně, šaty či topy jsou horkým trendem, který vám dodá i v zimě na sex-appealu.

V módě jsou také výrazné límečky nebo třeba holínky na podpatku, o těch ale zase třeba příště.

Co přinesl Pražský týden módy a jaké návrháře stojí za to sledovat

Styl
Foto: archiv firem, Profimedia.cz

Přehlídka značky Miu Miu. Béžové kožené šaty, Kara, 10 990 Kč. Šaty, koženkové černé, Orsay, 999 Kč. Kabelka, Orsay, 699 Kč. Kalhoty, Lindex, 999 Kč

Barva sezony

Červená barva je podle několika návrhářů tou pravou pro nadcházející roční období. Není divu, jedná se o efektní barvu, která spolehlivě rozzáří každodenní šedé ulice. Navíc je velmi variabilní, nadčasová a elegantní.

Pořiďte si například červený kabát, pod který můžete schovat jakékoliv oblečení, nebo vsaďte alespoň na rudý top, který vám vžene barvu do obličeje. Skvěle vypadají také červené kárované kalhoty v punkerském stylu, které můžete zkombinovat například s černým rolákem.

Foto: archiv firem, Profimedia.cz

Přehlídka Miu Miu. Kabát, Gant, 16 599 Kč. Kožená bunda, Kara, 5990 Kč. Kozačky, Deichmann, 1299 Kč. Kalhoty, Tally Weijl, 599 Kč. Šaty, Lindex, 1299 Kč

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám