Hlavní obsah

Boty na platformě se vrací do módy. Čím vyšší, tím lepší

Dva roky s koronavirem ovlivnily módní scénu natolik, že se z teplákových souprav stal trend číslo jedna. Nyní se ale vše obrací. Obnovení akcí a společenského života návrháři vítají s otevřenou náručí. Nastal čas minisukní, extravagance a bot na extrémní platformě.

Foto: Profimedia.cz

Boty značky Acne

Článek

Letošní rok se nese ve znamení návratů. Když se minulý rok v říjnu rozhodla značka Miu Miu poslat na molo modelky oděné v extrémně krátkých bokových sukních, vyvolala tím ve světě módy doslova poprask.

Sukně tak krátká, že se v ní snad ani nedá sedět, se stala okamžitým hitem a určila tak trend, který bude vládnout roku 2022 - extravagance.

Sukně, po které touží celý módní svět

Styl

Od té doby si bokové minisukně oblékly snad všechny významné osobnosti, včetně nestárnoucí herečky Nicole Kidmanové nebo těhotné zpěvačky Rihanny.

Těhotenská móda podle zpěvačky Rihanny

Styl

Podobné tendence jsou k vidění i ve světě doplňků. Zatímco kabelkám vládnou malé „baguette” modely, boty zasáhl návrat vysokých platforem.

V minulých letech módní svět převálcovaly zejména tenisky na vysokých podrážkách. Trend humpoláckých tenisek odstartovala firma Balenciaga se svým modelem Triple S. Tyto boty „po tátovi”, jak jim někteří lidé přezdívají, vzbudily okamžitě vlnu emocí.

Dnes už „ugly sneakers” nikomu nepřipadají jako krok vedle. Díky síle influencerů a módních redaktorů se jedná o trend, který si rychle získal oblibu. Svou zásluhu na jejich popularitě má i celkově vzrůstající trend tenisek, které postupně nahrazují všechny ostatní typy bot, díky svému komfortu a variabilitě.

Foto: archiv firem

Platformy převzaly i běžné značky. Tenisky, Puma, 2999 Kč. Nazouváky, Crocs (prodává Urbanlux), 1519 Kč.

Nejnovějším počinem jsou ale lodičky na platformách. Alespoň tak to vidí značka Versace, která v rámci své nové kolekce představila oblečení, které doplňovaly právě boty na extrémní platformě.

Od té doby byly k vidění všude. Na sobě je měly influencerky včetně mezinárodní hvězdy Leonie Hanneové nebo Chiary Ferragniové, která si ve svém příspěvku na Instagramu posteskla, že takto vysoké boty ještě zdůrazňují výškový rozdíl s jejím manželem, italským rapperem Fedezem.

Foto: Profimedia.cz

Boty značky Acne

Jako své svatební boty si je dokonce zvolila modelka a herečka Nicola Peltzová, která se nedávno provdala za syna bývalého fotbalisty Davida Beckhama.

David Beckham ženil syna. Jaké šaty oblékla nevěsta?

Styl

Není divu, jedná se o boty, které vám snadno dodají i přes deset centimetrů výšky navíc a současně jsou pohodlné. Robustní vzhled je navíc trendy a tak není divu, že i ostatní značky začaly platformy zařazovat do svého portfolia. Najdou si cestu i do vašeho botníku?

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Barefooty: Boty, které dokážou změnit život

Čím dál tím více lidí hledá pohodlnější a zdravější alternativu ke své běžné obuvi. Pokud se mezi ně řadíte i vy, vyzkoušejte tzv. barefooty. Boty, které...

Těhotenská móda podle zpěvačky Rihanny

Doby, kdy se nastávající maminky schovávaly do obřích halen a šatů, jsou nenávratně pryč. Bříško už není předmětem schovávání, ale naopak ukazování. Alespoň...

Výběr článků

Načítám