Hlavní obsah

Puntíky vládnou letošní sezoně. Zamilujte si je i vy

Novinky, lin

Dodejte svému letnímu šatníku dávku stylového retra v podobě roztomilých puntíkovaných kousků. Tento nadčasový a hravý vzor vás chytne za srdce. Inspirujte se naším výběrem.

Foto: archiv firmy

Ilustrační foto, F&F

Článek

Puntíky jsou tu s námi neuvěřitelně dlouhou dobu. První větší úspěch slavily ve 40. letech 19. století, kdy se staly nepostradatelnou součástí společenských večírků. Dámy v puntíkovaných róbách, tančící oblíbený tanec těchto dob, polku, se zasloužily právě o všem známý anglický název pro tento vzor, takzvaný „polka dot“.

Přibližně od 30. let 20. století se staly puntíky synonymem pro moderní ženu. Postupem času se stávaly čím dál oblíbenějšími. Puntíky na černé, bílé, modré či červené byly součástí šatníku každé milovnice tehdejší módy. Později se tento vzor přenesl i do umění či domácností.

Vyberte si stylové šortky podle typu vaší postavy

Styl
Foto: archiv firem

Zleva šaty: Marks & Spencer, 1499 Kč. Modré šaty, F&F, 399 Kč. Ovelar dlouhý, F&F, 399 Kč. Overal krátký, 399 Kč. Sukně, Cellbes, 499 Kč.

Puntíky jsou nestárnoucím trendem, který by vám ve skříni rozhodně neměl chybět. Proměňte se v elegantní a sebevědomou dámu, nebo naopak v něžnou dívku v puntíkovaných šatech, která má před sebou celý svět.

Foto: archiv firmy

Ilustrační foto, F&F

Puntíkovaná móda se dá nosit na milion způsobů a stylů. Tuto sezonu se nejčastěji nosí v klasické černo-bílé kombinaci, hitem jsou ale i puntíky na modrém, béžovém či sytě barevném podkladu.

Puntíkovaný vzor se vyjímá i na denimu, plavkách, obuvi či módních doplňcích. Který kousek bude ten váš?

Foto: archiv firem

Šaty, F&F, 399 Kč. Plavky jednodílné, F&F, 499 Kč. Bikiny, vršek 699 Kč, spodek 499 Kč. Obojí Marks  & Spencer. Espadrilky, H&M, 299 Kč.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Sexy spodní prádlo, které nedá partnerovi spát

S obdobím léta přichází čas lehounkých šatů a odhalujících výstřihů, které si žádají dokonalé spodní prádlo. Tedy elegantní, pohodlné, ale přesto hravé a sexy....

Výběr článků

Načítám