Hlavní obsah

Přeneste prvky safari do ulic. Nosí se osvědčená klasika obohacená o elegantní prvky

Novinky, Jana Elfmarková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Safari styl je zpět a v plné síle ovládne letní měsíce svým divokým šarmem. Zákon džungle snadno přenesete do víru velkoměsta neodolatelnými přírodními tóny a potisky v jasných barvách.

Foto: Apricot

Zemité tóny inspirované vyprahlou africkou savanou jsou ideální pro horké letní dny.

Článek

Léta je spolehlivě prověřila, můžete si tedy být jisté, že i letos se oblíbené kombinace khaki či béžové s bílou, kovové doplňky a napodobeniny přírodních motivů rostlin či zvířecích potisků opět stanou neodmyslitelnou součástí prázdninového stylu.

Můžete namítnout, že safari styling neskýtá žádné inovativní obměny a zase si vystačíte s bermudami či košilovými šaty. Letos jej ale protknou prvky sofistikované elegance.

Vzdušné kalhoty precizního střihu s vysokým pasem a vazačkami v délce ke kotníkům jsou dobrým základem pro uhlazený safari styling s městskými prvky, kterým okouzlíte.

Foto: Archív firem, Profimedia.cz

Khaki šatovka s vazačkou, Mango, 1299 Kč. Páskové sandály, Mango, 999 Kč, Náušnice, H&M, 299 Kč. Náramek, Lindex, 199 Kč. Kalhoty s vysokým pasem, Mango, 1299 Kč

Safari modelům sluší i supermódní volány, které jim dodají mnohem více ženskosti než v minulosti. Zdobí rukávy blůz či šatů nebo lemy sukní zúženého střihu, které dovedou vykouzlit velmi půvabnou siluetu a ve spojení se safari lookem působí nesmírně elegantně.

Samostatnou kapitolou jsou oděvy a doplňky s výraznými potisky. Pozornosti by neměl uniknout klasický leopardí vzor, který aktuálně oživují pestré, až neonové barvy.

Zvířecí vzory jsou i velmi oblíbeným motivem všemožných doplňků. Klasika v podobě jehlových bot či šperků bude dobrým parťákem při kombinování dokonalého outfitu i mimo prosluněnou letní sezónu.

Foto: Archív firem, Profimedia.cz

Šaty, Next, 1650 Kč. Boty na jehle, Debenhams, 2999 Kč. Prsten, Folli Follie, 3499 Kč. Psaníčko, Mango, 799 Kč. Šátek, Marks&Spencer, 310 Kč. Sluneční brýle, Debenhams, 499 Kč. Kalhoty, Lindex, 499 Kč

Na své si při tvorbě aktuálního safari looku přijdou i milovnice motivů z rostlinné říše. Velkoformátové květy, listy nebo doslova džungle z potisků se na šatech, topech i sukních vyjímají v tlumených i zářivých barvách.

K těmto kouskům můžete volit i výrazné šperky z přírodnin, masivní náhrdelníky plné korálků nebo třásní.

Foto: Archív firem, Profimedia.cz

Šatovka, Zara, 799 Kč. Náhrdelník, Folie Follie, 3899 Kč. Plážová osuška, H&M, 499 Kč. Kšilt, H&M, 349 Kč

Patřičný efekt safari stylu dodávají také doplňky. Bez nich by totiž výsledek byl doslova polovičatý. Postavte svůj outfit na výrazných kovových špercích, kloboucích či kšiltech z přírodních materiálů, nezapomeňte ani na kůži v podobě bot, kabelek či pásků.

Pohrát si můžete i s detaily v podobě šátků vázaných stylově do vlasů nebo klasicky nošených na šíji. Rozměrné sarongy se vzory využijete jako vzdušné sukně či šaty vhodné na pláž.

Foto: Archív firem, Profimedia.cz

Šaty, Gerry Weber, 3899 Kč. Náhrdelník, Stradivarius, 399 Kč. Kabelka, Kipling, 2699 Kč. Pantofle, Office Shoes, 799 Kč. Sarong, H&M, 299 Kč. Klobouk, H&M, 299 Kč. Minišaty, Zara, 799 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám