Hlavní obsah

Něžné sklady jsou opět v módě. Nosí se romantické i elegantní plisování

Novinky, Jana Elfmarková

Plisované, nebo také skládané materiály, které vznikají speciální tepelnou úpravou, jsou známé po mnoho let, ani letos jejich návrat na módní scénu není žádným překvapením. Dovedou totiž hravě proplout všemi styly, od prudce elegantních pracovních outfitů až po party rozvernost.

Foto: Archiv firem

Jste-li drobnější postavy, jsou pro vás plisované kousky jako stvořené (Topshop, H&M, Lindex).

Článek

Drobně skládané sukně můžeme bez okolků zařadit mezi nadčasové stálice na módní scéně. Jejich minulost není bezproblémová, získaly i neblahou pověst spojením s nesympatickými úřednicemi či upjatými učitelkami, jejich kouzlo ale nakonec vždy zvítězí. Letos je navíc doplňuje široká škála dalších módních kousků posetých drobnými sklady, které v šatníku každé milovnice módy rozhodně nemohou chybět.

Je třeba ale rozmýšlet, s čím budete plisované kousky kombinovat. Zde je totiž střídmost obzvlášť na místě, zejména proto, že žádná z nás nestojí o zbytečně přidaná kila, byť jen vizuálně.

Foto: Archiv firem

aklsjdk sakjaskds

Přestože je plisování spojeno především se sukněmi nebo spodními partiemi šatů, letos se drobné sklady objevují napříč celými módními kolekcemi. Obtěžkaly topy z lehoučkých materiálů nebo vzdušné overaly. Něžně a romanticky působí především v pudrových barvách nude, starorůžové a lososových tónech.

Působivé odstíny v kouřových či metalických barvách získají díky plisování jedinečný nádech. Zvlášť efektní jsou plisované tylové sukně, sklady zvětší jejich objem do nadýchané nádhery. Pozor ale na kombinaci s topy, vždy volte co možná nejpřiléhavější kousky, uhlazeným a jednoduchým horním dílem zmírníte objem spodních partií.

Foto: archív firem

foto

Na oblíbenosti neztrácí ani nesmrtelná klasika v podobě černých a bílých tónů. Modelům v neutrálních barvách sluší jednoduché střihy a luxusnější materiály. Díky barevné umírněnosti se můžete trochu odvázat při kombinaci s dalšími kousky, třeba džínovinou.

Foto: archív firem

Foto

Elegance a jednoduchost, to je propojení plisování s temně modrými tóny. I jednodušší modely v tomto provedení si směle můžete obléci do společnosti. A přestože nebudete hýřit barvami, za každých okolností zazáříte. Propojení plisé s krajkovými detaily je doslova ztělesněním ženského půvabu.

Foto: archív firem

Foto

Potisky a míchání výrazných barev? Ani těm není třeba se u plisovaných kousků vyhýbat. Překvapivě dobře spolu tyto oblíbené módní prvky kooperují, navíc si vás získají svou rafinovaností. Volte ale střídmě ostatní části výsledného outfitu a zapomeňte na většinu doplňků. Pozornost si zajistíte i bez nich.

Foto: Archív firem

Foto

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Alžběta II. - královna barev

Loni oslavila devadesáté narozeniny, letos 65. výročí usednutí na britský trůn. Královna Alžběta II. dokazuje, že i žena v pokročilém věku může vypadat...

Májové šaty ve znamení barev a květin

Máj se nese ve znamení květů a lásky. Ukažte svému partnerovi, že vám jaro „sluší“, a překvapte ho při procházce pod rozkvetlými korunami stromů v nových...

Výběr článků

Načítám