Hlavní obsah

Přehlídka Caroliny Herrery se nesla ve znamení pomoci obětem zemětřesení v Turecku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během newyorského Týdne módy, který probíhal od 10. do 15. února, byla na mole k vidění i nová kolekce značky Carolina Herrera pro období podzim/zima 2023, která se nesla ve znamení elegance, ale i solidarity. Značka se totiž zavázala doplatit výdaje Červeného kříže v souvislosti se zemětřesením v Turecku a Sýrii.

Přehlídka Caroliny Herrery na Týdnu módy v New Yorku na pomoc obětem zemětřesení v TureckuVideo: Reuters

 
Článek

Značka Carolina Herrera v módním odvětví platí za symbol elegance a tradičních nadčasových rób. V letošním roce svou přehlídkou posunula za hranice vysoké dramatičnosti, romantiky, velkoleposti a v případě potřeby také zdrženlivosti.

V třpytivém velkolepém tanečním sálu hotelu Plaza v New Yorku představil kreativní ředitel značky Wes Gordon kolekci inspirovanou elegancí a přepychem.

Přehlídka byla zahájena skladbou „I Say a Little Prayer for You“ (ve volném překladu Pomodlím se za tebe). Následovala celá řada romantických písní, které sloužily jako skvělý podklad pro vizuální show, která byla plná okouzlujících večerních rób.

Přehlídka značky Viktor & Rolf obrátila módu vzhůru nohama

Styl

Nejvýraznějším modelem se staly žluté šaty, které jako by ztvárňovaly typickou Gordonovu představu o estetice značky. Široká kaskádovitá sukně se při chůzi lehce nadzvedala, a vytvářela tak jedinečný look, který doplňoval až minimalisticky vyhlížející živůtek. Část z nylonového tylu zakrývala modelce obličej, díky čemuž model působil tajemně.

Některé šaty byly inspirovány rakouskou císařovnou Alžbětou Bavorskou, o které byla nedávno natočena filmová adaptace s názvem Korzet. Jedna modelka měla na sobě černé propínací šaty se zlatou výšivkou, které doplňoval perlový náhrdelník. Další vynesla popelkovské šaty s hranatým výstřihem z šeříkového saténu s černým tylem a ladícími šeříkovými lodičkami.

„Elegance je směsí bohatství a zdrženlivosti. Inspiraci jsem našel u císařovny Sissi z Rakouska. Hlavním poselstvím je myšlenka disciplíny a tvrdosti smíchaná s dramatem a bujarostí,“ řekl Wes Gordon pro agenturu Reuters.

„Vytváření kolekce pro mě bylo skutečně zážitkem, protože jsem měl možnost pracovat s řemeslníky, kteří dokážou dělat věci, které dnes už bohužel na molech do značné míry vymřely. Jedná se zejména o textilie, které zabírají příliš mnoho času na to, aby se ekonomicky vyplatily pro velké značky,“ dodává.

Značka se nedávno rovněž zavázala, že do příštího týdne vyrovná všechny dary poskytnuté Červenému kříži prostřednictvím svého programu Srdce pro naději na pomoc při odstraňování následků zemětřesení, které nedávno zpustošilo Turecko a Sýrii.

Ceny BAFTA 2023: Nejkrásnější róby večera

Styl

Večerní róby z pařížského Haute couture týdne módy

Styl

Může se vám hodit na Zboží.cz: Výrobky značky Carolina Herrera

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám