Hlavní obsah

Pět jarních trendů letošní sezony

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na středu 20. března připadá jarní rovnodennost, a to znamená jediné - jaro je tu. Nebojte se ho proto pustit i do svých skříní a oživte svůj šatník zářivými barvami, sexy vzory i novou nápaditou obuví. Jaké letošní trendy stojí za vaši pozornost?

Foto: archiv firmy

Ilustrační foto, Mango

Článek

Midi šaty

Milovnice ženskosti a elegantní módy pozor! Toto jaro jde vstříc stylovým midi šatům, které přidají na kráse každé z vás. A co jsou vlastně „midi” zač? Označením midi rozumíme délku šatů či sukní, která sahá zhruba do půli lýtek. Tento typ šatů je nejen prudce elegantní, ale také stylový, stačí jen správně kombinovat.

Foto: archiv firem

Zleva: Mango, 1299 Kč. Mango, 899 Kč. Zara, 799 Kč. Zara, 1299 Kč

Výhoda midi šatů je, že nepotřebují žádný velký styling. Stačí je doplnit elegantními teniskami nebo třeba lodičkami na nízkém podpatku. Pak už stačí jen přehodit denimovou bundičku, baloňák nebo třeba koženou bundu, která vytvoří krásný kontrast například s květovanými šaty.

Foto: archiv firmy

Zara, 1299 Kč

Pokud zvolíte volnější typ šatů, můžete je navíc přepásat páskem. Letos jsou trendy zejména široké s výraznou sponou, které skvěle podtrhnou ženskou siluetu, a navíc šatům přidají zajímavý detail.

Foto: archiv firem

Zleva: Object/Aboutyou.cz, 1817 Kč. Mango, 1599 Kč. Closet/Aboutyou.cz, 3094 Kč. Fashion Union/Aboutyou.cz, 1375 Kč

Žlutá barva

Žlutá barva zažívá velký comeback a objevila se snad na všech přehlídkách důležitých módních návrhářů. Pokud se obáváte, že tato barva není nic pro vás, jste na omylu. Žlutá totiž sluší všem, stačí jen sáhnout po tom správném odstínu.

Foto: archiv firmy

Zleva: 1599 Kč. 549 Kč. 899 Kč. Vše Zara

Ke tmavším typům se hodí hořčicové žlutá barva, která zvýrazní tmavé vlasy i olivovou pleť. Blondýnky zase mohou sáhnout po světle žluté, která je opticky rozzáří, dokonce i omladí.

Foto: archiv firmy

Blůza, Mango, 1299 Kč

Díky tomu, že je žlutá barvou letošního jara, jsou obchody přímo přeplněné zářivými kousky různých střihů i délek.

Foto: archiv firem

1. Marks & Spencer, 599 Kč. 2. Cellbes, 499 Kč. 3. F & F, 399 Kč. 4. Van Graaf, 5199 Kč. 5. Bohoo, 907 Kč. 6. Cellbes, 1999 Kč. 7. Marks & Spencer, 1799 Kč

Vyberte si mezi nápaditými topy, které dodají vašemu obličeji barvu, nebo sáhněte po hořčicově žlutých kalhotách a zkombinujete je například s basic černým či bílým tričkem. Pokud vám nechybí odvaha, můžete svou skříň obohatit o veselý žlutý trenčkot.

Zvířecí vzory

Zvířecí vzory se hřejí na výsluní již nějakou tu dobu, stejně tak tomu bude i letos na jaře. Porozhlédněte se po sexy kouscích s leopardím, zebřím, hadím či tygřím vzorem, díky kterým rozhodně nezapadnete.

Foto: archiv firmy

Zleva: 599 Kč. 999 Kč. 899 Kč. Vše Mango

Vybírat můžete univerzální šaty, které se hodí takřka na každou příležitost, nebo zvolte pouze zvířecí top a sukni a doplňte jednoduchými basic kousky.

V tomto případě se ale vyhněte mixování vzorů a volte decentnější zbytek outfitu i jednoduché líčení a účes. Zvířecí vzory se totiž musí umět hlídat a nosit s grácií.

Foto: archiv firmy

Šaty, Marks & Spencer, 2299 Kč

Foto: archiv firem

Zleva: Marks & Spencer, 2299 Kč. SistresPoint/Aboutyou.cz, 1297 Kč. Aboutyou/Aboutyou.cu, 1297 Kč. Marks & Spencer, 1299 Kč. Marks & Spencer, 1899 Kč

Sneakers

Humpolácké tenisky neboli „ugly sneakers” slaví velkolepý návrat. Za svůj nezaměnitelný vzhled vděčí postavičkám z prvních videoher, které byly představeny v 80. letech minulého století.

Foto: archiv firem

1. Deichmann, 849 Kč. 2. Puma/Aboutyou.cz, 2834 Kč. 3. Zara, 1299 Kč. 4. Nike/Aboutyou.cz, 2337 Kč. 5. Reebok, 2349 Kč. 6. Deichmann, 999 Kč. 7. Humanic, 1599 Kč. 8. Zara, 1599 Kč

Pro boty je typická dvojitá až trojitá podešev, která přidává nejen centimetry, ale také komfort. Nosí se takřka ke všemu.

Foto: archiv firmy

Tenisky, Deichmann, 599 Kč.

Modelky je kombinují společně s romantickými šaty, ale pokud je pro vás tento look tak trochu moc, nebojte se je nosit i s jednoduchými džínami a obyčejným tričkem. Přidejte koženou bundu nebo baloňák a máte o jarní outfit postaráno.

Logománie

Všudypřítomná loga jsou trendy již třetí sezonu a vypadá to, že se na odchod jen tak nechystají. Pokud jste příznivci sportovní módy a streetwearu, pak jsou pro vás obrandované módní kousky to pravé ořechové.

Foto: archiv firem

Zleva nahoře, Levis, 1599 Kč. Tommy Jeans/Aboutyou.cz, 2597 Kč. Tommy Hilfiger/Zoot, 1389 Kč. Adidas/Aboutyou.cz, 1817 Kč. Calvin Klein/Aboutyou.cz, 777 Kč. Ivy Park/Zoot, 599 Kč

Při stylingu vsaďte pouze na jeden kus oblečení s logem a nechejte ho vyniknout. Doplňte například černými skinny džínami a na nohy nasaďte tenisky podle vašeho výběru.

Inzertní sdělení

Foto: aboutyou.cz

Nakupujte jednoduše a za dobré ceny z domova. Vyberte si z více než 500 značek a užijte si dodání a vrácení zdarma s About You – Vaším novým online obchodem s módou.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Nenechte si ujít – módní akce jara 2019

Patříte mezi milovnice módy? Pak pro vás máme velký přehled módních akcí pro rok 2019. Nakupte si s kamarádkou outfity za hubičku a vyrazte vstříc objevování...

Výběr článků

Načítám