Hlavní obsah

Osm z deseti žen je nespokojeno se svou postavou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cítit se dobře ve svém těle je jedním ze základních předpokladů zdravého sebevědomí každé z nás. Přesto je podle celosvětového výzkumu společnosti Nivea na celém světě téměř 8 z 10 žen nespokojeno se svou postavou. Nejvíce nespokojené jsou české ženy, následované ženami ve Velké Británii a Itálii.

Článek

Když je ženám dvacet, patří mezi jejich největší starosti „jen“ celulitida. Teprve o nějakých deset let později začne jejich tělo ztrácet své krásné a pevné tvary a většina žen se snaží zhubnout alespoň o pár centimetrů zejména přes stehna, boky, pas a bříško.  

A proč se naše tělo začíná okolo třicítky měnit?

Důvodem jsou přirozené procesy, které v těle probíhají. Těhotenství, metabolické a hormonální změny hrají nejdůležitější roli. Na některých partiích těla se vlivem těchto změn mohou začít vytvářet i tukové polštářky. U některých žen to může být na bocích, u jiných v oblasti stehen.

Nicméně všechny tyto případy mají jedno společné: oproti mladším ženám, se ženy kolem třicítky nadbytečných centimetrů zbavují bohužel daleko obtížněji.

Kromě hormonů či těhotenství ovlivňují tvary našeho těla i změny v buněčném metabolismu, který se začíná zpomalovat dokonce ještě před dosažením třicítky. Postupem času totiž buňky produkují méně kolagenových vláken, které jsou zodpovědné právě za pevné a krásně tvarované tělo.

Jak s tím bojovat?

V první řadě je velmi důležitý pohyb, správná životospráva a dostatek tekutin. Nicméně pomoci mohou i kosmetické přípravky, ale z komplexního hlediska by se nemělo spoléhat pouze na ně.

Reklama

Související témata:

Související články

Hubnout se dá i smíchem u knihy nebo seriálu

Komu působí pomyšlení na posilovny a diety deprese, měl by vsadit na smích. Pustit si oblíbenou komedii, přečíst humornou knížku nebo se začíst do sbírky vtipů...

Lidé velmi často zajídají své špatné pocity

Diety mají úspěch. Nabízejí totiž iluzi jednoduchého řešení. Při hubnutí však nejde jen o počítání kalorií. Jde daleko víc emoce. O tom se ale v žádné dietě...

Výběr článků

Načítám