Hlavní obsah

Nejhorší módní trendy minulého roku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoliv je móda do velké míry subjektivní, existují i tak žebříčky nejhůře oblečených celebrit, na základě kterých se posuzuje, jaké oblečení a doplňky nejspíš nepřekročí práh nového roku. Jaké jsou nejhorší trendy roku 2022?

Foto: Profimedia.cz

Blogerka Caroline Daurová v sukni Miu Miu

Článek

1. Nošení slunečních brýlí v noci

Rok 2022 přinesl nečekaný návrat divokých slunečních brýlí, které se začaly nosit i v noci. Celebrity je nosily na červený koberec i do klubů a není proto divu, že se tento trend rozšířil i mezi veřejnost, a to konkrétně na generaci Z (lidé narození na přelomu tisíciletí).

Příkladem může být byznysmenka Kim Kardashianová, která předvedla sluneční brýle od značky Balenciaga na oscarovém večírku pořádaném Vanity Fair.

Foto: Profimedia.cz

Kim Kardashianová

2. Ultra krátké sukně

Minisukně se sníženým pasem těsně končící pod hýžděmi se poprvé objevily na přehlídce Miu Miu pro období jaro/léto 2022.Tento vysoce nepraktický trend, který nositelce neumožňuje prakticky jiný pohyb než stání, se stal přes noc doslova virálním.

Ultra krátkou mini nejčastěji v kombinaci s crop topem od stejné značky oblékly světové influencerky, ale i například herečka Nicole Kidmanová na titulní straně časopisu Vanity Fair.

Sukně, po které touží celý módní svět

Styl
Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značky Miu Miu

3. Styl Y2K

Setkali jste se s fotkami z přehlídek, na kterých dominovalo oblečení, které jako by vypadlo z oka stylu teenagerů na přelomu tisíciletí? Pak se nejspíš jednalo o modely inspirované stylem Y2K.

Tento výraz byl označením pro vážnou softwarovou chybu, kterou udělali programátoři v roce 2000. Nyní se tento výraz používá pro označení módního stylu, který kraloval právě na přelomu tisíciletí a nyní se těší velké popularitě u generace Z. Konkrétně se jedná například o skládané sukně, crop topy, metalické barvy, minikabelky i infantilní obrázky.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značky Blumarine

4. Kapsáče

Další z trendů, který postihl zejména mladší generaci, jsou takzvané „cargo pants“ neboli kapsáče. Ty byly k vidění zejména na modelkách, jež je oblékaly nejčastěji v kombinaci s crop topy či braletkami a oversized péřovou bundou.

Foto: Profimedia.cz

Modelka Hailey Bieberová

5. Kalhoty s nízkým pasem

Na otázku, jak hluboko lze klesnout, mají designéři jasnou odpověď. Alespoň co se džínů a jejich pasu týká. Z výšin se totiž začalo klesat na úroveň boků, někdy i pod. Střihy už nejsou tak přiléhavé jako na začátku milénia, naopak, ve většině kolekcí se pořádně rozšířily. V jarních kolekcích nabral trend bokovek pořádně na síle a nešlo jej ignorovat.

Foto: Profimedia.cz

Modelka Julia Foxová

Anketa

Jaký trend je podle vás nejhorší?
Nošení slunečních brýlí v noci
48,6 %
Minisukně
5,6 %
Styl Y2K
12,8 %
Kapsáče
8,2 %
Bokovky
24,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 6999 čtenářů.

Stylové kabáty z přehlídkových mol

Styl

Reklama

Související témata:

Související články

Jak často prát kabáty a rukavice

Ačkoliv běžná domácnost zapíná pračku i několikrát týdně, svrchníků a rukavic se praní obvykle netýká. Lékaři přitom upozorňují na to, že právě bundy...

Plesová sezona: Jaké šaty si vybrat

Každým rokem s novou nadcházející plesovou sezonou přichází společná otázka většiny žen. Jaké šaty si na tyto akce pořídit?

Emily v Paříži: Seriál plný módní inspirace

Dvacátého prvního prosince se fanoušci populárního seriálu Emily v Paříži dočkali tolik očekávaného třetího pokračování. Připomeňte si s námi zásadní módní...

Výběr článků

Načítám