Hlavní obsah

Nejčastější chyby v líčení u žen po padesátce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pleť začíná stárnout od 25-30 let, kdy její ochranná funkce začíná postupně slábnout, ztrácí vlhkost i pružnost. I z tohoto důvodu je s věkem velmi důležité vybírat správný make-up, který používáme. Podívejte se s námi na nejčastější chyby, které dnešní padesátnice v líčení dělají.

Foto: Profimedia.cz

Po padesátce jsou vrásky zjevné a snaha je zakrýt je mnohdy jen zvýrazňuje.

Článek

Nepoužívají UV filtry

Sluneční záření urychluje stárnutí kůže, způsobuje vrásky a dokonce zvyšuje riziko rakoviny kůže. Součástí každodenní péče i rutiny v líčení by mělo být používání opalovacích krémů či pečujících krémů s UV filtry.

Opalovací krém je přitom dobré aplikovat před hydratačním krémem.

Sahají po nevhodném základu

Pokožka nad 50 let bývá o něco sušší, než je tomu v mladším věku, a proto je vhodné zvolit mastnější podkladovou bázi bohatou na kolagen. Pleť díky tomu dostatečně hydratujete a zanechá váš obličej zářivý.

Podkladovou bázi je dobré nanést i na tmavé kruhy pod očima.

Nanášení korektoru na suchou pleť

Korektor je ten nejlepší pomocník v maskování tmavých kruhů kolem očí. Aby na pleti vypadal co nejpřirozeněji, je důležité, aby byl aplikován na maximálně hydratované pleti. Ideálně sáhněte po hydratačních maskách na oční okolí.

Těsně před jeho použitím můžete nejprve použít olejovou bázi, která zabrání tomu, aby se korektor shlukoval v linkách mimických vrásek, což místo maskování vrásky ještě víc zvýrazní.

Při výběru korektoru sáhněte vždy po tom s jemnější texturou. Korektory s vysokým krycím účinkem též zvýrazňují vrásky.

Trendy líčení inspirované devadesátkami

Styl

Nezafixování korektoru

Korektor je vždy dobré zafixovat pomocí pudru, který pro větší jednotnost nanášejte vždy štětcem.

Můžete také použít trochu primeru na oční stíny, který oblast vyhladí, takže nebudou vidět žádné linky. Navíc tužka, kterou poté aplikujete, lépe přilne.

Používání tmavých odstínů

Pleť kolem očí je přirozeně tmavší, což se v průběhu let ještě víc zvýrazní. Vše můžete ještě umocnit použitím tmavých očních stínů, což ale nepůsobí příliš dobře a konečný vzhled může přidat roky. Mnohem lepší volbou jsou tak odstíny šedé, růžové, béžové a nude.

Vždy myslete zároveň na to, že v závislosti na tvaru vašich víček se mohou v záhybech stíny shlukovat, což taktéž nevypadá vůbec dobře. Volte proto světlejší odstíny stínů nebo tužky s krémovou texturou.

Ztenčené obočí

Ztráta vlasů a ochlupení v průběhu let je považována za zcela přirozenou. Stejně je tomu tak i u obočí. Pokud je obočí husté a působí přirozeně, vypadá to samozřejmě mnohem lépe. Proto je dobré buď vsadit na permanentní make-up, případně se naučit obočí dokreslit pomocí tužky či stínů na obočí.

Vždy ale sáhněte po světlejším odstínu, než byl odstín vašeho původního obočí. Příliš tmavé obočí působí zbytečně tvrdě.

Které úpravy obočí nás dělají staršími

Styl

Špatné oční linky

Oční linky sluší ženám v každém věku, je ale důležité je s postupujícím věkem zjemnit. Zároveň je zapotřebí změnit techniku aplikace. Jde o to, že se mění i pokožka očních víček.

Při aplikaci nadzvedněte bradu, dívejte se dolů a udělejte tenkou linku. Díky této technice navíc protáhnete i oční víčka, což bude působit mnohem svěžeji.

Nikdy ale nenanášejte oční linky na spodní víčka. Když to uděláte, zmenšíte si oči a váš pohled bude vypadat unaveněji.

Pudrové tvářenky

Tradiční pudrové tvářenky nikdy příliš dlouho nevydrží a nepůsobí tak pěkně jako krémové tvářenky, jejichž další výhodou je, že je můžete použít na tváře místo očních stínů, ale i na rty.

V každém případě by mělo být pro každou ženu samozřejmostí používat tvářenku, jelikož se jedná o základní produkt, který zvýrazňuje celkový vzhled make-upu. S tvářenkou tedy budete vždy vypadat mnohem lépe než bez ní.

Jak vybírat řasenku pro citlivé oči

Styl

Příliš tmavá rtěnka

Stejně jako u očí jde o jednu z nejčastějších chyb při líčení. Tmavé odstíny rtěnky dodávají obličeji na přísnosti a můžete působit mnohem starší, než ve skutečnosti jste.

Pokud jste už na oči použily tmavší stíny, pak nikdy nepoužívejte vínové a hnědé tóny rtěnky.

Vždy jednoduše myslete na to, abyste působily i s rtěnkou přirozeně a zářivě.

Jít spát bez odlíčení

Během noci dochází k regeneraci buněk. Pokud se neodlíčíte, pak tento přirozený proces přerušíte. Vždy se tedy před spaním odličte a na pleť naneste pečující noční krémy.

Nejčastější chyby při odličování

Styl

Zlepšete zdraví svých vlasů, pokožky a nehtů

Styl

Reklama

Výběr článků

Načítám