Hlavní obsah

Jak vybírat řasenku pro citlivé oči

Oslnivě dlouhé řasy dokážou zvýraznit každé oči a dodat jim na smyslnosti. Kvalitní řasenka je tak součástí základního kosmetického vybavení každé ženy. Problém ale nastává v okamžiku, když má žena citlivé oči. Výběr řasenky je pak mnohem složitější.

Foto: Profimedia.cz

Řasenky mohou obsahovat látky, na které mohou být ženy alergické.

Článek

Pokud vás po nanesení řasenky pálí či vám slzí oči, je to znamení, že jsou vaše oči citlivé na některou ze složek obsažených v řasence. Podráždění očí či očních víček nejčastěji způsobují obsažené vůně, konzervační látky či barviva. U některých řasenek je viníkem i obsažený nikl či jiné kovy.

Pokud tedy máte citlivé oči, musíte při výběru řasenky hledět i na její složení. Pomoci vám v tom může i označení „hypoalergenní“, jež uvádí na svých produktech i samotní výrobci.

Mnohem méně reakcí je pak také na řasenky, které nejsou voděodolné.

Jak na lehké líčení v sedmi jednoduchých krocích

Styl

Předejít podráždění očí a alergickým reakcím lze i kontrolou data spotřeby u řasenky, které je jiné u každé značky jak u nového výrobku, tak po otevření a začátku používání. Nejčastěji se jedná o 3-6 měsíců po prvním otevření řasenky.

Foto: archív firem, Bez zdroje

Avène Couvrance řasenka pro citlivé oči, 529 Kč; La Roche-Posay Toleriane objemová řasenka pro citlivé oči, 525 Kč; Maybelline Lash Sensational řasenka pro prodloužení, natočení a objem, 280 Kč; Gabriella Salvete Panoramico objemová řasenka s arganovým olejem, 199 Kč; Diorshow Mascara 24h řasenka pro větší objem, 1140 Kč; Dr. Hauschka Defining Mascara - hypoalergenní řasenka 525 Kč

Podráždění očí lze předejít i správným odlíčením

Řasenku je vždy dobré odstraňovat pomocí kvalitního vatového tamponku, u kterého nehrozí, že by se jednotlivá vlákna uvolnila a vnikla do oka.

Z odličovacích přípravků je vždy lepší sáhnout po hypoalergenních přípravcích na olejové bázi.

Jak na pytle nebo také otoky pod očima

Styl

Důležitá je i technika čištění. Vždy je dobré řasenku otírat ve směru řas odshora dolů, tedy ne ze strany na stranu.

Pokud nosíte kontaktní čočky, pak si je vždy před čištěním řas vyjměte. Odličovací oleje totiž mohou ulpět na čočkách a utvořit na nich film, který způsobuje rozmazané vidění.

Může se vám hodit na Zboží.cz: Řasenky, Odličovače, Kosmetické tampony

Reklama

Výběr článků

Načítám