Hlavní obsah

Mušelín – ideální materiál do tropických letních dní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oblečení z mušelínu, tedy mačkané bavlněné látky, je čím dál tím oblíbenější. A není divu. Nemusí se žehlit, je nemačkavé, pohodlné, a navíc ideální do tropických letních teplot. Zamilujte si jej i vy.

Foto: archiv firmy

Bunda, Nila, 3490 Kč.

Článek

Mušelín je volně tkaná bavlněná látka původem ze Středního východu. Do Evropy se dostal v 17. století. Jedná se o velmi jemný a příjemný materiál, který se často používá při výrobě dětského oblečení, tzv. hnízdeček pro miminka či látkových plenek.

Jedná se o pevnou látku, která je ale velmi lehká, a navíc báječně prodyšná. Navíc dobře schne a je tak ideálním materiálem pro výrobu letního oblečení.

Mušelín se proto pomalu, ale jistě dostává i do segmentu dámského oblečení. Jaký kousek si vybrat?

Jedním z nejuniverzálnějších módních produktů z mušelínu je bílá propínací košile. Tu můžete nosit místo klasické popelínové košile do práce. Skvěle se ale hodí i na pláž. Stačí si ji volně rozepnutou přehodit přes plavky.

Foto: archiv firmy

Zleva: Košile, 599 Kč. Halenka, 749 Kč. Šaty, 999 Kč. Vše H&M

Dalším využitelným kouskem jsou mušelínové šaty. Jejich největší výhodou je, že se nemačkají a drží svůj tvar, proto se hodí je přibalit i do kufru na dovolenou.

Spací úbor do tropických letních nocí

Styl
Foto: archiv firmy

Šaty, Tedy’s, 1950 Kč

Vybírat můžete mezi různými střihy i barvami. Skvěle vypadají klasické, volně střižené košilové šaty, kterým můžete dodat siluetu pomocí pásku.

Opět navíc mohou suplovat funkci kabátku, pokud si je rozepnuté přehodíte například přes tílko a šortky nebo světlé džíny.

Jelikož se jedná o přírodní materiál, zkombinujte šaty s módními gladiátorkami nebo s minimalistickými pantofli z kůže a se slaměným kloboukem. Takovýto outfit se hodí nejen na dovolenou, ale také do rozpálených městských ulic, kde se těžko hledá stín.

Foto: archiv firem

Zleva: Olivové šaty, Lindex, 1299 Kč. Černé šaty, H&M, 299 Kč. Černé sandály, Marks & Spencer, 1499 Kč. Béžové sandály, Marks & Spencer, 1599 Kč. Klobouk, Marks & Spencer, 799 Kč.

Jaké jsou trendy v letní obuvi pro letošní rok

Styl
Foto: archiv firmy

Šaty, Nila, 3899 Kč.

Foto: archiv firmy

Šaty, Tedy’s, 1799 Kč.

Reklama

Související články

Barbie mánie aneb Růžová barva se vrací

Přehlídka značky Valentino, vysoké platformy a film Barbie. Co mají společného? Sytě růžovou barvu, ze které se pomalu stává nový žhavý trend.

Výběr článků

Načítám