Hlavní obsah

Brad Pitt vsadil na nový módní trend – pánské sukně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedávno svět obletěly fotografie oblíbeného herce Brada Pitta, který na červený koberec v Německu dorazil v sukni. Potvrdil tak, že právě tato typicky ženská součást oděvu se pomalu, ale jistě začíná prolínat i do pánské módy. Ostatně svědčí o tom i aktuální kolekce módních návrhářů.

Foto: Profimedia.cz

Herec Brad Pitt.

Článek

Dámská móda je na rozdíl od té pánské do značné míry proměnlivější. Střídají se různé délky sukní i topů, široké, úzké nebo zvonové nohavice i barevné kombinace. Pánská móda je naopak stálá a konzervativní. To se ale může brzy změnit. Na scénu totiž přicházejí pánské sukně.

Ačkoliv jsme v současnosti zvyklí přiřazovat sukně k šatníku žen, nebylo tomu tak vždy. Původ sukně pravděpodobně sahá až k pravěku, do první fáze života pračlověka, kde nebyl tento oděv ještě diferencován pro muže nebo ženy.

Konec skinny džín? Nastává denimová renesance

Styl

Další výskyt sukně můžeme v historii nalézt i u egyptských faraonů. Dnes si většina lidí pod pojmem pánské sukně představí kilt. Tato součást tradičního skotského mužského kroje je zhotovena z vlněné kostkované látky zvané tartan, jejíž vzory jsou velmi často asociovány s jednotlivými skotskými rody.

Právě kilty posloužily mnohým návrhářům jako zdroj inspirace k vytvoření nových kolekcí. Ačkoliv se v malé míře pánské sukně objevily na přehlídkových molech již v minulosti, v letošním roce se s nimi doslova roztrhl pytel.

K vidění byly například na přehlídce domů Fendi nebo Etro. Velký prostor dostaly i na přehlídce značky Louis Vuitton, kde se objevily ve všech možných délkách. Nový trend si zamilovaly i celebrity.

Foto: Profimedia.cz

Zleva: Fendi, Dolce & Gabbana, Louis Vuitton

Sukni vynesl u příležitosti koncertu například známý raper Kanye West nebo zpěvák Harry Styles. Herec Gerard Butler pak v rozhovoru uvedl, že právě kilty patří mezi jeho nejoblíbenější oblečení.

Herec Brad Pitt si pak oblékl sukni u příležitosti prezentace svého nejnovějšího filmového snímku Bullet Train v Německu. Není to ale zdaleka poprvé, kdy si oblékl sukni.

Při focení snímků pro časopis Rolling Stones Pitt vynesl dokonce 5 outfitů. Focení se tehdy zhostil renomovaný fotograf Mark Seliger. Fotografie se staly kultovními a zároveň symbolem genderově neutrálních pravidel oblékání.

Ať už máte názor na pánské sukně jakýkoliv, pravdou zůstává, že se jedná o ideální oděv do právě panujících veder. A Brad Pitt je důkazem toho, že i sukně může působit stylově a maskulinně.

Reklama

Související články

Horký trend nadcházející sezony: 70. léta

Jedním z hlavních trendů následující sezony budou 70. léta. Co to znamená? Vyndejte ze dna skříně dříve tolik oblíbené zvonové džíny, roláky nebo minisukně....

Výběr článků

Načítám