Hlavní obsah

Móda pro ženy nad padesát nemusí být nudná, ukazuje blogerka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Osmapadesátiletá Renia Jazdzyková, která žije v britském Newcastlu, není typickou postavou, kterou byste čekali v rámci blogerské komunity. Přesto její instagramové stránky sleduje přes 300 tisíc fanoušků.

Foto: Profimedia.cz

Blogerka Renia Jazdzyková

Článek

Jedním z důvodů, proč se Renia stala inspirací, je její sebejistota a odvaha. Mnoho lidí ve středním věku se stáhne do pozadí a ztrácí se v každodenním stereotypu.

Renia však ukazuje, že to nemusí být pravidlem. Móda pro ni není jen oblečení, je to způsob, jakým se vyjadřuje a zůstává věrná sama sobě.

Kromě své záliby v módě bojuje proti ageismu, což je proces stereotypizování a diskriminace jednotlivců či skupiny lidí na základě jejich věku. Podílí se zejména na obhajobě žen ve věku nad padesát v módním průmyslu.

Podzim ve znamení trendy červené

Styl

Její každodenní vzhled dokonale demonstruje, že je možné vypadat stylově a užívat si módu v každém věku – což pomáhá bořit ve společnosti zkostnatělá a zastaralá pravidla týkající se oblékání žen podle věku.

Módní styl

Renia Jazdzyková se přestěhovala do Velké Británie z Polska. Svůj blog a Instagram založila na konci roku 2016. 

„Mé publikum organicky rostlo a blogování je nyní mou kariérou na plný úvazek, což mě přivedlo k práci se značkami na influencer marketingu. Líbí se mi, že dokumentování mých každodenních outfitů mi umožňuje sdílet vášeň a kreativitu s ostatními lidmi, protože jsem se vždy zajímala o módu,“ říká pro High Life North a svěřuje se, že fotky na sociální sítě nejčastěji fotí její manžel nebo dcera.

Její módní styl je kombinací klasického vzhledu s moderním nádechem. Ráda nosí nadčasové módní kousky, které kombinuje s aktuálními trendy.

Dříve pracovala jako úřednice u soudu, její oblečení se proto neslo více v mužském stylu. Obleky a kalhoty proto u ní v šatníku najdete i dnes, mnohem častěji je ale volí v nevšedních siluetách či barvách.

„Můj oblíbený outfit jsou džíny, bílá košile a blejzr, které pak doplním zábavnými a barevnými doplňky. Myslím, že každá žena by měla vlastnit kvalitní verzi těchto tří položek, vše je pak snazší. Stejně tak kašmírový svetr, trenčkot, výrazné šperky, jedna luxusní kabelka a pár luxusních bot jsou skvělými základními věcmi, za které se vyplatí utratit trochu víc. Jsou to investiční kousky, které můžete nosit znovu a znovu a nikdy nevyjdou z módy.“

Nebrání se ale také vlastním interpretacím aktuálních módních trendů. Nedávno například po vzoru přehlídky Miu Miu ukázala svým fanouškům, že i trend „bez kalhot“ mohou nosit ženy v jakémkoliv věku.

„Chci lidem ukázat, že ve věku 50 a více let můžete mít stále chuť a cit pro módu a užívat si nošení nejnovějších trendů. Je důležité ukázat lidem, že jen proto, že vstoupíte do určité životní etapy, věci nemusí přestat být zajímavé. Ve skutečnosti si myslím, že pozdější život je pro ženy ideální čas, aby se zaměřily na sebe a své vlastní potřeby. Věřím, že móda je pro každého a pro ženy všech věkových kategorií. S přibývajícím věkem nezmizíme z povrchu zemského. Chci bojovat proti stereotypu, že zralé ženy by se měly vzdát svých vášní, ambicí a práva cítit se a vypadat dobře jen proto, že dosáhly určitého věku,“ dodává.

Elegantním botám odzvonilo. Letos frčí drsný styl a spony

Styl

Kabátový upgrade: moderní a pohodlné kousky na novou sezonu

Styl

Reklama

Související témata:
Renia Jazdzyk

Výběr článků

Načítám