Hlavní obsah

Elegantním botám odzvonilo. Letos frčí drsný styl a spony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patříte mezi milovnice podpatků a elegantních siluet? Pak vás možná letošní trendy na období podzim/zima zklamou. Do módy se totiž vrací robustní kozačky v motorkářském stylu. Jak je nosit a s čím je kombinovat?

Foto: Profimedia.cz

Streetstyle z Milána

Článek

Motorkářský styl se vrací do módního popředí, a to zejména prostřednictvím obuvi. Tento styl v sobě spojuje praktičnost a odolnost, což z tohoto typu obuvi dělá ideálního společníka do nevlídných dnů.

Motorkářský styl je charakterizován výraznými prvky, jako jsou kožené materiály, kovové doplňky, řetízky, pásky a zipy, které jim dodávají drsný a rebelský vzhled. Důležitým aspektem je také pohodlí. Často proto mají pouze rovnou a silnější podešev, nízký podpatek nebo platformu.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka Miu Miu

Návrhář Jan Černý představuje novou značku i kolekci

Styl
Foto: archiv firmy

Zleva: Vysoké s přezkami, CCC, 1399 Kč. Kožené se sponou, Acne, 27 000 Kč. Dlouhé kožené, H&M, 4599 Kč. Krátké, Zign (prodává Zalando), 3030 Kč. Hnědé, H&M, 1499 Kč.

Boty v motorkářském stylu jsou často vyrobeny z kvalitní kůže, která vám v botníku přečká roky. Pokud ale nevíte, jestli model dostatečně unosíte, můžete sáhnout i po koženkovém modelu, který je finančně dostupnější.

Foto: Profimedia.cz

Acne Studios

Co se týče designu, klasikou jsou páry v černé nebo tmavě hnědé barvě, které se i nejsnáze kombinují. Boty mohou být nízké, vysoké, s kotníkovými popruhy či bez nich. Výběr je opravdu široký, což umožňuje každému najít boty dle vlastního vkusu.

Foto: archiv firmy

Zleva: H&M, 1429 Kč. H&M, 1799 Kč. Vagabond, 4799 Kč. Vagabond, 9490 Kč.

Kombinace s oblečením

Boty v motorkářském stylu lze skvěle kombinovat s různými druhy oblečení. Skvěle ladí s džínami, koženými bundami, košilemi a jinými basic kousky, kterým dodají na zajímavosti.

Foto: Profimedia.cz

Streetstyle z Milána

Na své si ale přijdou i milovnice romantických šatů. Právě těm totiž dodají motorkářské boty na zajímavém kontrastu, díky kterému bude vypadat váš look promyšlenější a více trendy. Vsaďte například na oblíbené květované šaty v podzimních barvách ve všech možných délkách a doplňte je motorkářskými kozačkami a bundou v leteckém stylu, křivákem nebo trenčkotem.

Foto: Profimedia.cz

Emily Ratajkowski

Inspirujte se stylovou módou z ulic Londýna

Styl

Žhavá inspirace pro milovníky italské módy

Styl

Může se vám hodit na Zboží.cz: Kozačky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám