Hlavní obsah

Met Gala: Jaké šaty oblékly celebrity na nejvýznamnější módní akci roku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V noci z 13. na 14. září proběhla v americkém New Yorku jedna z nejočekávanějších módních akcí roku 2021. Námětem letošního Met Gala se stal americký lexikon módy. K vidění tak byly nejrůznější módní výstřelky na celebritách světového formátu. Kdo si s tématem poradil nejlépe?

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Móda na Met GalaVideo: Reuters

 
Článek

Met Gala je pro módní svět to samé jako pro sport Super Bowl a pro svět filmu udílení Oscarů. Na akci smí jen ty nejexkluzivnější celebrity, které podle všeho vybírá sama Anna Wintourová, šéfredaktorka americké mutace časopisu Vogue a zároveň patronka celé akce.

Módní ikona Anna Wintourová: stejný účes, boty i brýle, ale nikdy šaty

Styl

Galavečer každoročně navazuje na výstavu v Kostýmním institutu v rámci newyorského Metropolitního muzea. Samotný večer je pak jakousi oslavou prolínání módy s uměním a každý rok se koná na jiné nápadité téma.

Foto: Profimedia.cz

Anna Wintourová

V předchozích letech se celebrity a hlavně jejich stylisté museli popasovat například s náboženskou, či naopak queer tematikou. Minulý ročník se ovšem po dlouhé době neuskutečnil. Důvodem byla protikoronavirová opatření.

O to silnější byl ale ročník letošní, který nesl podtitul In America: A Lexicon of Fashion, oslavující americkou módu očima současných návrhářů a jejich múz.

Zahalená vs. odhalená

Opravdu nevšední model z dílny značky Balenciaga vynesla kontroverzní hvězda Kim Kardashianová, která na akci dorazila v černých šatech s vlečkou, které zahalovaly všechny části její kůže - od konečků prstů po obličej.

Opačnou strategii zvolila její nevlastní sestra Kendall Jennerová, která si oblékla průsvitnou róbu zdobenou křišťály od značky Givenchy. Po obdobném modelu z dílny značky Saint Laurent sáhla i herečka Zoe Kravitzová.

Dcera Cindy Crawfordové jde ve stopách své matky

Styl

Tradiční, ale o to krásnější róbu vynesla mladinká modelka Kaia Gerberová, která oproti svým předchůdkyním skutečně sáhla po americké módní značce Oscar de la Renta.

Foto: Profimedia.cz

Modelka Kendall Jennerová

Provokativní modelka Emily Ratjakowski si oblékla rudou róbu s obrovskou květinou u krku od americké návrhářky Very Wang, která se zároveň stala i jejím doprovodem.

Herečka Kate Hudsonová vynesla dvoudílný komplet z dílny rovněž amerického módního návrháře Michaela Korse. Světle růžový model doplněný kabátkem z peří ale na herečce působil možná až příliš mladistvě.

Nešťastně zvolené šaty od Ralpha Laurena pak předvedla herečka a zpěvačka Jennifer Lopezová. Róba doplněná kožešinovým bolerkem a jezdeckým kloboukem sice splňovala zadané téma možná nejlépe, nicméně zpěvaččině vysportované postavě příliš nelichotila.

Všechny zmíněné a další modely naleznete v naší galerii.

Reklama

Související články

Jaké trendy budou vládnout letošnímu podzimu

Léto sice ještě nekončí, ale v regálech obchodů už dávno panuje podzimní zboží. Začněte proto pomalu odkládat letní šaty na dno skříně a podívejte se na první...

Výběr článků

Načítám