Hlavní obsah

Módní ikona Anna Wintourová: stejný účes, boty i brýle, ale nikdy šaty

Novinky, Linda Humlová

Anna Wintourová je nekorunovanou královnou módy. Již téměř třicet let řídí americkou mutaci časopisu Vogue, kterému se přezdívá módní bible. Ačkoliv je její život nabitý kulturními akcemi, její každodenní režim doprovázejí striktní pravidla, stejně jako tradiční účes nebo brýle. Ostatně díky přísným nárokům, které klade na sebe i na své spolupracovníky, se jí přezdívá Cruella de Wintour.

Foto: Profimedia.cz

Anna Wintourová si ráda obléká různé modely šatů.

Článek

Znáte film Ďábel nosí Pradu, který je údajně inspirovaný Annou Wintourovou? Pokud ne, tak se na něj podívejte, pojednává totiž o nelidsky přísné šéfové, jejíž zaměstnanci musí zvládnout každý úkol a být pro ni k dispozici ve dne v noci.

Anna Wintourová je zkrátka považována za módní železnou lady své doby. Možná ale právě díky svému přísnému režimu, který vkládá do všeho, co dělá, si vybudovala svou neochvějnou pozici v proměnlivém světě módy.

Život s řádem

Asi byste těžko hledali jinou osobu, která striktně dodržuje každý den stejný režim. Zdroje se přou o to, jestli Anna začíná svůj den již v pět hodin ráno, nebo až v šest, ale jistotou je, že patří mezi prvotřídní ranní ptáčata. Následuje hodina tenisu, rychlá snídaně, úprava zevnějšku a nekonečný maratón schůzek, přehlídek a akcí, který přeruší jen oběd (vždy prémiový, mírně propečený steak a salát), po kterém již po celý zbytek dne nejí.

Foto: Profimedia.cz

Anna Wintourová

Honosné akce jsou často spjaty s velkou časovou náročností. Pro Annu to ale neplatí. Nepatří totiž mezi noční sovy, a tak se pravidelně na akcích zdrží jen dvacet minut a pak odchází. Jedinou výjimkou jsou módní přehlídky, na které přichází jako první a odchází mezi posledními.

Foto: Profimedia.cz

Anna Wintourová

Anna jako značka

Základním požadavkem úspěšně fungující firmy je mít zavedené a atraktivní logo. Stejně tak přistupuje Anna i ke svému vzhledu. Podle webu WhoWhatWear si udržuje stejný účes od svých patnácti let.

Podle serveru Telegraph si v době tzv. Týdnů módy dokonce nechává dělat foukanou rovnou dvakrát denně. Jednou brzy ráno a podruhé v podvečer.

Foto: Profimedia.cz

Anna Wintourová

Podobně přistupuje i ke své obuvi. Pravidelně obouvá speciální model páskových sandálků na podpatku, které pro ni osobně navrhl módní návrhář Manolo Blahnik tak, aby co nejvíce lichotily jejímu tónu pleti.

Co se týče šatů, modely střídá často a ráda.

Šťastná rodinka?

Ačkoliv by se mohlo zdát, že má Anna Wintourová všechno, po čem většina žen touží, není tomu tak. V dokumentu The September Issue (Zářijové číslo), který pojednává o pravidelném vzniku nejobsáhlejšího měsíčníku Vogue v roce, se v jedné scéně divák dovídá, že Annina kariéra není akceptovaná její rodinou.

Foto: Profimedia.cz

Anna Wintourová

Navíc ani této slavné ženě se nevyhnul rozpad manželství. S prvním manželem se rozvedla v roce 1999. Poté si našla novou lásku a v roce 2004 se provdala za amerického průkopníka a byznysmena v oblasti komunikací Shelbyho Bryana, během toho si prošla i mediálním honem na svou osobu.

Tyto a jiné nepřízně osudu měly na Annu Wintourovou vliv, možná i kvůli nim je tak přísná – jak na sebe, tak na lidi ve svém okolí.

Foto: Profimedia.cz

Anna Wintourová

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám