Hlavní obsah

Kdo oslnil a kdo pohořel na filmovém festivalu v Benátkách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V italských Benátkách aktuálně probíhá tradiční filmový festival, který se koná od 1. do 11. září. Letos přilákal velké množství celebrit a známé ženy jako by se chtěly po koronavirovém roku předvést více než kdy jindy. Komu se to povedlo a kdo šlápl s výběrem svého outfitu vedle?

Foto: Profimedia.cz

Herečka Jessica Chastainová

Článek

Letos bylo v Benátkách k vidění velké množství červených rób. K této barvě je ale potřeba přistupovat s opatrností, protože při špatně zvoleném odstínu mohou šaty splývat s kobercem.

Přesně to se povedlo herečce Kate Hudsonové, která zvolila objemnou rudou róbu s vlečkou od značky Valentino. Přestože střih šatů herečce lichotil, materiál a barva róby zcela splývaly s červeným kobercem, a šatům tak chyběl kontrast. Zajímavým detailem byly naopak svislé krajky umístěné v dekoltu, které odhalovaly hereččiny přednosti.

Červené šaty, kterým se nedalo nic vytknout, oblékla herečka Jessica Chastainová, která zvolila klasickou tužkovou róbu bez ramínek  z červených flitrů od libanonského návrháře Zuhaira Murada. Svůj look doplnila oslňujícími šperky značky Chopard a splývavým účesem.

Na červené flitry vsadila i herečka Zoe Saldanová. Róbě od značky Dolce & Gabbana nelze veskrze nic vytknout, snad jen to, že jsou šaty možná až příliš jednoduché a postrádají designérský přesah.

Velmi efektní róbu předvedla talentovaná herečka a zpěvačka Zendaya při příležitosti představení jejího nového filmu Dune. Oblékla si béžovou řasenou róbu od značky Balmain, která doslova splývala s její barvou pokožky.

Zajímavé šaty doplňoval nevšední náhrdelník osázený zeleným kamenem.  Herečka dlouhodobě spolupracuje s předním hollywoodským stylistou Lawem Roachem, který stojí za výběrem šatů na společenské události.

Šaty ze slavnostního zahájení filmového festivalu v Benátkách

Styl

Efektní róbu značky Gucci vynesla oblíbená herečka Dakota Johnsonová. Naopak velmi nepodařený model si oblékla nová představitelka filmové princezny Diany Kristen Stewartová. Zelenkavý model z nejnovější kolekce značky Chanel připomínal spíše zámecké pyžamo než róbu na červený koberec.

Přešlapem byly také šaty herečky Salome Dewaelsové. Transparentní živůtek zbytečně odhaloval hereččiny přednosti a nepůsobil vůbec vkusně. Někdy je méně více.

Všechny tyto a další modely naleznete v galerii.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám