Hlavní obsah

KVÍZ: Čerstvé padesátnice mezi slavnými

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svým vzhledem, sportovními výkony, ale i hereckým či hudebním umem se zapsaly do povědomí mnoha generací. Za jejich slávou přitom z velké části stál nejen talent, ale také obrovský kus práce a vůle být v tom, co dělají, nejlepší. Málokdo by jim přitom v dnešní době hádal jejich skutečný věk. Udělejte si náš kvíz a zjistěte, jak moc dobře znáte naše dnešní „slavné“ padesátnice.

Foto: Profimedia.cz

Čerstvé padesátnice

Článek
1. Do povědomí lidí se dostala zejména díky pohádce Jezerní královna, filmu Samotáři, kde ztvárnila roli cílevědomé Hanky, či filmu Jak se krotí krokodýli a její roli učitelky Alice. Poznáte, o jakou herečku, která letos oslavila padesáté narozeniny, jde?
2. Patří mezi naše nejúspěšnější sportovkyně. Během své dlouhé kariéry získala mnoho triumfů, medailí a jiných ocenění. Je mistryní světa a má ve své sbírce i olympijské medaile. Stala se první českou sportovkyní v historii, které se podařilo zúčastnit se letních i zimních her. Poznáte, o jakou sportovkyni jde?
3. Patří mezi české i světové nejúspěšnější topmodelky. V devadesátých letech měla díky reklamě na podprsenky přezdívku Miss Wonderbra a také "Marilyn Monroe Východu". Poznáte, o jakou rodačku z Litvínova jde?
4. Vystupuje na koncertních i operních pódiích po celém světě, přičemž za svůj zpěv získala řadu domácích i zahraničních ocenění. Ne náhodou patří mezi naše nejúspěšnější pěvkyně současnosti. Její specialitou je barokní a mozartovský repertoár. Přestože žije v Berlíně, je také neúnavnou propagátorkou české hudby a české kultury. Víte, o jakou naši mezzosopranistku jde?
5. Svou kariéru začala v rádiu, kde moderovala se svým bratrem ranní show. Poté přešla do televize, kde začala hrát v seriálu a moderovat opět se svým bratrem Snídani s Novou. Následně zde měli i další pořady. Se svým současným manželem se sblížila při natáčení filmu Doktor od jezera hrochů. O jakou oblíbenou herečku jde?
6. Miluje improvizace a patřila i mezi velmi úspěšné účinkující ve stand-up show Na stojáka. Velmi populární začala být i na prknech Dejvického divadla a také díky roli Simony v seriálu Comeback. V posledních letech patří i mezi velmi vyhledávané filmové herečky. Poznáte, o koho jde?
7. Slovenskou herečku pocházející z Malacek u nás proslavily zejména seriály Přešlapy a Policie Modrava nebo filmy Rebelové, kde si zahrála po boku se svou sestrou. Je ale i výborná zpěvačka a dlouholetá členka vokální kapely Fragile. Víte, o koho jde?
8. Se svým partnerem tvoří pěvecké duo, které je velmi populární zejména mezi starší generací. Mezi jejich nejpopulárnější hity přitom patří Bílá orchidej či Ave Maria. O jakou zpěvačku jde?
9. Svůj první velký hit nazpívala jako duet se slavným zpěvákem už ve dvanácti letech a i díky němu se tehdy v anketě Zlatý slavík ocitla na osmém místě. V devadesátých letech se snažila prosadit v USA a i proto začala své písně vydávat zejména v angličtině. I díky tomu se postupně prosadila i na naší klubové scéně. Její koncerty vždy byly o zpěvu a především také tanci a osobitém stylu. Víte, o jakou slovenskou zpěvačku žijící od šestnácti let v Praze jde?
10. Vystudovala na zdravotní sestřičku, tu práci ale nikdy nedělala. Víc ji to táhlo k režii a následně i herectví. Do povědomí lidí se dostala zejména díky pořadu České televize Pošta pro tebe, který dlouhá léta moderovala. Poznáte, o jakou herečku jde?

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

KVÍZ: Vyznáte se v řeči dnešních náctiletých?

Děti

KVÍZ 18+: Vyznáte se v sexuálních praktikách?

Vztahy a sex

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám