Hlavní obsah

Kancelářská elegance: Nové kousky na nadcházející sezonu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Září je tradičně symbolem nových začátků. Začíná školní rok, je čas návratu do plného pracovního tempa po letní dovolené a také se oficiálně zahajuje podzimní módní sezona s novými trendy a styly.

Foto: archiv firem

Zleva: Šaty, F&F, 799 Kč. Boty, Deichmann, 1199 Kč. Sako, 899 Kč. Kalhoty, 649 Kč. Obojí F&F

Článek

Pokud i vaše práce vyžaduje každodenní dress code a vy nevíte, jak v něm spojit aktuální trendy a novou přicházející sezonu, věřte, že stačí do svého stávajícího šatníku zařadit jen pár kousků.

Klasický kancelářský šatník se obvykle skládá z dámského kalhotového kostýmu, bílé košile, hedvábné halenky, sukně, lodiček a velké kabelky. Tento základ je sám o sobě velmi variabilní.

Stačí jej například doplnit trendy mokasínami na platformě nebo třeba úzkou bagetovou kabelkou, která se nosí v podpaží i přes rameno.

Inspirujte se hvězdným stylem podle modelky Sofie Richie Graingeové

Styl

Skvěle vypadají i módní vesty, které se nosí společně s oblekem ale i sólo. Jejich výhodou je univerzálnost. Skvěle vypadá vesta oblečená rozepnutá přes košili nebo třeba černý rolák.

Na večírek ji pak můžete obléknout na holé tělo a zkombinovat se zlatými šperky.

Pokud vás už nudí klasický černý kostým, zkuste jej vyměnit například za jeho bordó, zelenou nebo kostkovanou alternativu. Formální look můžete také rozbít elegantními teniskami v barvě kompletu.

Samotné sako pak můžete zkombinovat s bílou halenkou a širokými tmavými džínami, které looku dodají moderní šmrnc.

Vsadit můžete také na oblíbené pastelové tóny, které působí nesmírně žensky. Vyzkoušejte kombinaci béžové či růžové halenky a plisované sukně.

Skvěle vypadají také šaty nadčasového košilového střihu v midi délce. Nebojte se rovněž drobných vzorů, které váš šatník příjemně ozvláštní.

Na chladnější rána užijete oblíbený baloňák. Nosí se klasické béžové, ale také jiné zemité odstíny.

Skvěle vypadá oblečený i přes klasický vlněný oblek například v šedé barvě. Pak už stačí jen sladit tenisky.

Trendy pleteniny na přechodné období

Styl

Stylistka Kamila Vodochodská: Módní bible neexistuje

Styl

Může se vám hodit na Zboží.cz: Business šaty, Saka, Kalhoty, Košile, Mokasíny na platformě

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám