Hlavní obsah

Trendy pleteniny na přechodné období

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přechodné období mezi letním horkem a podzimním chladem může být pro mnohé z nás výzvou, pokud jde o výběr vhodného oblečení. Teploty se mohou rychle měnit, a tak je důležité zvolit si vrstevnatý styl, který nám umožní přizpůsobit se aktuálnímu počasí. Pomoci mohou letní lehké pleteniny.

Foto: archiv firmy

Zleva: 599 Kč, 549 Kč, 249 Kč. Vše H&M

Článek

Jedním z hlavních důvodů, proč jsou letní svetry ideální pro přechodné období, je použití lehkých materiálů, které jsou dostatečně teplé, ale zároveň prodyšné. Pleteniny vyrobené z bavlny, viskózy, bambusu nebo tenké vlny poskytují dostatečnou izolaci, aby nás zahřály v chladnějších ránech nebo večerech, ale nejsou tak hutné, abychom se cítily nepříjemně v teplejších částech dne.

Kousky z letní kolekce a první vlaštovky z kolekce na letošní podzim přinášejí vyvážený mix nadčasových krémových pletenin a elegantních francouzských proužků. Lehké pleteniny jsou skvělé v tom, že se dají skvěle kombinovat. Ve spojení s dlouhou sukní či šortkami s nimi vykouzlíte bleskové outfity na pozdní i babí léto.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značky Hermès

Až se začne schylovat k podzimu, můžete je nosit s vlněnými kalhotami nebo třeba dlouhou denimovou sukní.

Odlehčeného dojmu docílíte háčkovanými svetry s širšími oky, lehkými propínacími kardigany, pletenými vestami v přímořském stylu a pletenými kousky s krátkými rukávy, které se dají nosit i jako top.

Stylistka Kamila Vodochodská: Módní bible neexistuje

Styl

Vybírat můžete ze široké škály stylů, vzorů a barev. Můžete si vybrat od ležérních oversized svetrů až po elegantní tenké pleteniny.

Pruhované, květinové nebo jiné trendy vzory dodají vašemu outfitu nádech aktuálnosti a výraznosti. Díky tomu, že se pleteniny staly módním hitem, se můžete těšit na chvíle módního sebevědomí a pocitu, že udržujete krok s nejnovějšími trendy.

Foto: archiv firem

Zleva: Kardigan, Marks & Spencer, 1299 Kč. Lehký svetr, Marks & Spencer, 1299 Kč. Svetr, H&M, 229 Kč. Vesta, Lindex, 999 Kč

Foto: archiv firmy

Ilustrační foto, Lindex

Foto: archiv firem

Zleva: Pletená vesta, COS, 1654 Kč. Vesta, H&M, 279 Kč. Pletené tričko, s.Oliver, 1399 Kč. Kardigan, s.Oliver, 2799 Kč

Jak vypadá haute couture podle Diora

Styl

Nevšední elegance podle značky Giorgio Armani

Styl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám