Hlavní obsah

Jak vypadají současné „It girls“, které kralují světu módy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V dnešní době, kdy se sociální média stala nedílnou součástí našich životů a stát se celebritou je dosažitelnější než kdy jindy, vzniká nová generace módních ikon a trendsetterek známých jako „It girls“. Tyto mladé ženy nejenže ovlivňují svět módy, ale i kulturu a společenské vnímání. Kdo vládne aktuálnímu módnímu dění?

Foto: Profimedia.cz

Zleva modelky: Hailey Bieberová, Sofia Richie Graingeová, Kendall Jennerová

Článek

Sofia Richie

Sofia Richie, provdaná Graingeová, je americká modelka a celebrita, která se narodila 24. srpna 1998 v Los Angeles. Její matkou je bývalá zpěvačka a herečka Diane Alexanderová, otcem je hudebník Lionel Richie. Sofia se dostala do veřejného povědomí, když se objevila na Instagramu svého slavného otce. Její sestrou je televizní osobnost Nicole Richieová.

Od té doby se stala jednou z nejžádanějších modelek v showbyznysu a získala si fanoušky po celém světě. Během své kariéry se objevila na obálkách a v kampaních mnoha módních časopisů, jako jsou například Vogue, Harper's Bazaar a Elle. Také vystupovala v kampaních pro značky Tommy Hilfiger, Adidas a Chanel.

Její styl je charakteristický osobitým smyslem pro detail a schopností kombinovat kousky různých značek do jedinečných a vkusných outfitů. Sofia je také známá svou schopností přizpůsobit svůj vzhled různým příležitostem, ať už jde o červený koberec, nebo každodenní uliční styl.

Její styl lze popsat jako směs elegantních a kreativních prvků s lehce rockovým nádechem. Ráda zkouší nové barvy, vzory a střihy, které podtrhnou její osobnost.

Svatební veselí. Dcera Lionela Richieho Sofia oblékla troje šaty od Chanelu

Styl

Její šatník je plný stylových kousků od světoznámých návrhářů, oblíbenou módní značkou je Chanel. Ráda si ale také pohrává s vintage úlovky.

Hailey Bieberová

Hailey Rhode Bieberová se narodila 22. listopadu 1996 a je dcerou herce a producenta Stephena Baldwina. Její rodina má již značné zkušenosti se světem showbyznysu, což jí umožnilo vyrůstat v jeho blízkosti a zároveň načerpat inspiraci.

Nicméně Hailey se brzy rozhodla jít svou vlastní cestou. Kariéru začala jako modelka. První kroky v modelingu udělala v relativně mladém věku a brzy ji začaly podporovat značky a módní domy. Její světlé vlasy a androgynní vzhled ji rychle odlišily od davu a staly se charakteristickými rysy jejího vzhledu.

Hailey je známá svým vkusným a sofistikovaným stylem. Oblečení nosí s jistotou a elegancí, která je v souladu s jejím osobitým charismatem. Zároveň se však nebojí experimentovat s různými styly a barvami, což jí umožňuje stále se vyvíjet a objevovat nové módní trendy.

Kendall Jennerová

Mladičká modelka Kendall Jennerová, která se původně proslavila v rodinné realitní show Keeping Up with Kardashians, se pravidelně objevuje na přehlídkách světově uznávaných návrhářů. Ačkoli fotí jednu velkou kampaň za druhou, a mohlo by se tak zdát, že bude mít módy plné zuby, opak je pravdou. Teprve v soukromí totiž Kendall ukazuje, jak moc si s módou rozumí.

Její styl by se dal pojmout jako směs „basic“ kousků a designových doplňků. V poslední době se také inspiruje stylem devadesátých let. A ať už si obleče roztrhané džíny, nebo staré tričko s potiskem metalové skupiny, pokaždé vypadá skvěle.

Mezi její ikonické kousky patří taky tzv. bodycon šaty, které jsou extrémně přiléhavé a obepínají modelčinu perfektní postavu. Nosí jak s podpatky na večeři, tak s teniskami na běžný den.

Kendall se nebojí experimentovat s různými styly, od sofistikovaných večerních rób až po ležérní streetwear. Její schopnost nosit téměř cokoli s jistotou a grácií ji učinila módní ikonou mladé generace.

Kromě módy se Kendall angažuje i v různých charitativních projektech a stává se inspirací pro mladé lidi, kteří sledují nejenom její styl, ale také osobnost a aktivity mimo svět módy.

Gigi Hadidová

Gigi Hadidová, nejstarší ze tří sourozenců, se stala jednou z nejuznávanějších supermodelek současnosti. Její výška, líbivý vzhled a schopnost nosit různé styly s lehkostí ji rychle katapultovaly do světa módních přehlídek, kampaní a titulních stránek módních časopisů.

Její osobitý smysl pro styl a schopnost adaptovat se na různé role ji udělaly módní ikonou mladé generace.

Za její krásnou tváří se ale skrývá mnohem víc. Gigi byla diagnostikována Hashimotova choroba, o které otevření mluví. Toto onemocnění je trvalý zánět štítné žlázy, který narušuje její funkci. Jde o autoimunitní nemoc, která se projevuje třeba bolestí svalů, stavy úzkosti, zimomřivostí, zvýšeným krevním tlakem, ale i poruchami spánku a zadržováním vody v těle, kvůli kterému se Gigi často v médiích stávala terčem posměchu.

Gigi se také angažuje v charitativních projektech a používá svou slávu k podpoře důležitých témat.

Bella Hadidová

Bella Hadidová, mladší sestra Gigi, si rychle vytvořila svou vlastní identitu v módním průmyslu. Ačkoliv se často spekuluje o tom, kolik plastických operací prodělala, její obličej byl oceněn jako nejkrásnější na světě.

Její odvaha experimentovat s temnějšími a alternativními styly ji odlišuje od ostatních modelek. Její androgynní krása a výrazný vzhled ji činí nezaměnitelnou. Bella je schopna přetvořit se do různých vizáží a je považována za chameleona módní scény.

Bella je také známá svou účastí v charitativních projektech, včetně podpory ochrany životního prostředí a práv živočichů. Aktuálně se stáhla ze sociálních sítí poté, co se svěřila, že se potýká s vážnými následky po onemocnění lymeskou boreliózou.

Bella Hadidová je nejstylovější ženou planety

Styl

Džínové sukně vracejí úder. Nosí se midi

Styl

Reklama

Související témata:
Gigi Hadid

Výběr článků

Načítám