Hlavní obsah

Jak nosit denim v každém věku

Novinky, Linda Humlová

Neexistuje snad jediný člověk, který by nemiloval denim. Tento nadčasový materiál, který zdobí naše šatní skříně již od poloviny 19. století, je nejen univerzální, ale také kvalitní a téměř nezničitelný. Letošní rok mu navíc přeje. Díky novým odstínům, siluetám a detailům se z džínoviny stal must have prvek letošní sezony.

Foto: archiv firmy

Dvojitý denim. Ilustrační foto, Levi's

Článek

Když Levi Strauss začal v Americe prodávat pracovní oděvy z bavlněného serže dováženého z francouzského Nîmes, asi těžko by si pomyslel, že právě odstartoval malou módní revoluci.

Netrvalo totiž dlouho a denim v typické indigo barvě si zamilovali muži i ženy po celém světě. Kromě klasických džín, které má v šatníku snad každý z nás, začaly vznikat i džínové bundy, šaty, sukně či košile. Naučte se je kombinovat a buďte trendy v každém věku.

Džínové košile

Hledáte univerzální kousek, který budete moci kombinovat jak s elegantním, tak sportovním typem oblečení? Pak sáhněte po univerzální džínové košili.

Foto: archiv firem

Sako, Esprit, 2799 Kč. Košile s vázačkou, Orsay, 649 Kč. Boty, Marks & Spencer, 1199 Kč. Sukně dlouhá, Karen Millen, 5300 Kč. Taška, Urbanlux, 3720 Kč. Košile s puntíky, Esprit, 1499 Kč. Sukně krátká, Esprit, 1499 Kč

Můžete si ji obléknout k černým slimkám a bílým botaskám, nebo vsaďte na mixování materiálů a doplňte ji černou koženkovou sukní a přes ramena přehoďte moderní kárované sako. Takový look zajistí, že budete v každém věku vypadat stylově a šik.

Džíny

Džíny má v šatníku snad každá z nás. Pokud se ale ohlížíte po novém modelu, zapomeňte na nelichotivé bokovky, které si mohou dovolit jen dámy s opravdu velmi štíhlou postavou, raději vsaďte na módní džíny s vysokým pasem.

Foto: archiv firem

Tričko, Marks & Spencer, 269 Kč. Kabelka, Tommy Hilfiger/Aboutyou.cz, 1817 Kč. Boty, Högl, 3599 Kč. Džíny, Levi's, 2999 Kč. Trenčkot, Levi's, 3799 Kč

Zvolit můžete klasické skinny, ale pokud chcete být opravdu trendy, podívejte se po džínách v boyfriend střihu, které jsou širší a ve spojení s obyčejným tričkem a módním baloňákem působí opravdu stylově.

Foto: archiv firmy

Ilustrační foto, Levi's

Denimové šaty

Denimové šaty ještě nikdy nebyly tak sexy! Vyberte si model s projmutím v pase nebo s páskem, který postavu příjemně vytvaruje a doplňte ho semišovými kotníčkovými botami nebo boho sandálky. Celý look můžete ozvláštnit výraznými náušnicemi a přidat trendy proutěnou kabelku.

Foto: archiv firem

Kabelka, Deichmann, 599 Kč. Sandále, Apple eden/Aboutyou.cz, 1817 Kč. Boty, Baťa, 1999 Kč. Náušnice, Marks & Spencer, 259 Kč. Šaty s páskem, Orsay, 999 Kč. Šaty s knoflíky, Marks & Spencer, 1899 Kč

Takovýto outfit je jako stvořený na prodloužený víkend ve velkoměstě a bude slušet ženám v každém věku.

Džínové sukně

Džínové sukně patří mezi stálice šatníku. Jsou pohodlné, nadčasové a snadno se kombinují. Pokud je vám pod čtyřicet a pyšníte se krásnýma nohama, nebojte se obléci mini sukni, která dá vyniknout vaší postavě.

Foto: archiv firem

Tričko, Marks & Spencer, 499 Kč. Kabelka, Edited/Aboutyou.cz, 2337 Kč. Boty, Deichmann, 649 Kč. Sukně, Boss/Aboutyou.cz, 3614 Kč. Křivák, Levi's, 8499 Kč

Zapomeňte ale na kombinování s krátkým nebo upnutým tričkem. Sofistikovaného outfitu docílíte pouze v případě, že sukni doplníte volnějším či dokonce oversized svrškem, který celek správně vybalancuje, aby nepůsobil na první pohled prvoplánově.

Starší dámy se zase mohou porozhlédnout po modelech po kolena nebo delších, které jsou letos velmi trendy a dají se nosit na nepřeberné množství způsobů. Co třeba přidat sexy křivák nebo elegantní baloňák?

Bundy

Džísky neboli denimové bundičky zažily svůj největší boom v 90. letech minulého století a mnoho z nás je od té doby má ve své skříni. Pokud do této skupiny patříte i vy, nebojte se jim vdechnout nový život a přehodit je přes elegantní midi šaty nebo třeba vtipné tričko.

Foto: archiv firem

Tričko, Vero Moda/Aboutyou.cz, 387 Kč. Kabelka, F & F, 599 Kč. Džíny, Levi's, 2999 Kč. Sandály, Marks & Spencer, 1099 Kč. Bunda, Levi's, 2999 Kč. Tenisky, Marks & Spencer, 799 Kč. Šaty, Answear, 899 Kč

Džínová bunda vypadá skvěle jak na mladé slečně, tak na ženách ve věku babiček. Ty by ovšem měly vsadit na více vypasované a elegantní modely bez zbytečných příkras.

Inzertní sdělení

Foto: aboutyou.cz

Nakupujte jednoduše a za dobré ceny z domova. Vyberte si z více než 500 značek a užijte si dodání a vrácení zdarma s About You – Vaším novým online obchodem s módou.

Reklama

Související články

Jarní móda 2019: Puntíky, boho styl a další

Jaro má snad každý z nás spojené s nesmrtelným květovaným vzorem. Pokud svůj šatník ale tentokrát chcete ozvláštnit něčím novým a neotřelým, pak vám nabízíme...

Celebrity nosí žlutou, zamilujte si ji i vy

Zapomeňte na tmavé barvy, které dominovaly našemu šatníku celou zimu. Přichází jaro a s ním i jasně žlutá barva, která stejně jako v minulém roce patří mezi...

Karl Lagerfeld navždy změnil svět módy

Karl Lagerfeld patřil bezpochyby mezi nejvýraznější a nejuznávanější módní návrháře své doby. Za svůj život dokázal hned několika módním značkám, včetně...

Výběr článků

Načítám